• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

În 2018, la Casa Fotbalului vor avea loc alegerile pentru un nou mandat de președinte. Deși data nu a fost încă stabilită de Adunarea Generală a FRF, cel mai probabil în luna martie va avea loc scrutinul, au apărut deja nume legate de posibili candidați, cum ar fi Marcel Pușcaș și Victoraș Iacob. În campania electorală va intra și un grup al ”Generației de Aur”, coordonat, printre alții, și de Pompiliu Popescu, fostul doctor al tricolorilor.

Gică Popescu, fost căpitan al naționalei chiar în perioada ”Generației de Aur”, a lăsat de înțeles, prezent fiind în studioul Digi Sport, că nu se simte neapărat reprezentat de grupul constituit.

”Gică Popescu trebuie înțeles acum, pentru că trece printr-o perioadă nefastă a vieții lui, poate sub toate planurile. Încă e în perioada de căutări și îi este foarte greu să se mai integreze în ceva.

Iar această luptă electorală în care intrăm va fi greu de acceptat de el și nici nu-l implică nimeni. De fapt, el nu are de ce să se implice, el trebuie să-și vadă de familia lui, de sănătate, de problemele pe care le are. Nu i se cere nimic.

Pentru că există acest grup puternic al generației de Aur, grupul tractor, vârf de lance, cel care va purta această bătălie pentru fotbalul românesc. Ceilalți pot sta deoparte”, a spus Pompiliu Popescu, la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Chestionat în legătură cu numele celui care va candida la președinția FRF, dar și ce părere are și despre ceilalți posibili candidați, Popescu a replicat;

”Nici nu trebuie știut acum candidatul, pentru că el poate fi anunțat din momentul în care Adunarea Generală a FRF va decide data și procedura legată de alegeri, cu trei luni înainte, și până la 15 zile înainte de ziua în care va fi decis noul președinte. 

E foarte bine pentru fotbalul românesc să fie cât mai mulți candidați, să prezinte o ofertă electorală foarte bună iar votanții să profite, pentru că nu vor mai fi curtați decât peste patru ani. Deci este în beneficiul lor să fie mai multe pețitoare”, a mai spus Popescu, într-o intervenție telefonică găzduită de emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

După ce în 2014 a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare iar sentința s-a dat chiar cu o zi înaintea alegerilor de la FRF, unde era considerat marele favorit, Gică Popescu nu se mai gândește să candideze. Baciul îl propune pe fostul său coleg, Ionuț Lupescu.

"Aș vrea să se schimbe conducerea FRF. Eu îmi doresc să se schimbe actualul președinte, spre binele fotbalului. Nu știm cine vor fi contracandidații lui. Nu știm când sunt alegerile. Cei de la FRF pot să le pună mai târziu, sau mai devreme. În mod normal, dacă dorește cineva să candideze ar fi trebuit să-și anunțe intenția, să înceapă să meargă prin țară și să stea de vorbă. În primul rând trebuie să prezinte un program, indiferent cine va fi. Eu am muncit 8 luni la elaborarea acelui program. Ai nevoie de o echipă pe care să o prezinți public. Aparent, pare că sunt destul de întârziați. În momentul în care mergi acolo și nu ai echipă performantă e greu. Deocamdată nu a anunțat nimeni din rândul nostru că ar dori să candideze. Lupescu ar putea fi o variantă, una chiar foarte bună" a spus fostul căpitan al naționalei într-o intervenție telefonică la Digi Sport Matinal.