• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Fotbaliștii naționalei României vor începe diseară oficial campania de pregătire pentru participarea la Campionatul European de la anul, din Franța, odată cu amicalul contra Italiei.

Tricolorii și-au dorit să profite de acest eveniment și pentru a le aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în incendiul din clubul ”Colectiv”. Pe lângă tricourile personalizate, pe care le vor purta pe Stadionul ”Renato Dall’Ara”, din Bologna, Torje, Săpunaru și compania au dorit să intre pe gazon și cu un banner, pe care era inscripționat mesajul: ”Corupția ucide viitorul!”

Italia - România e în această seară, de la 21:45, LIVE TEXT pe digisport.ro.

Bannerul, care are o formă specială, tricou al naționalei, potrivit prosport.ro, și pe care sunt trecute și numele celor 56 de victime, nu va mai putea fi scos pe teren. Oficialii FRF s-au ocupat regulamentar de formalitățile legate pentru prezentarea bannerului, adică au trimis o solicitare omologilor italieni, care la rândul lor au consultat Ministerul de Interne.

Reprezentanții ministerului au decis că este mai bine ca bannerul să nu mai fie afișat, ca o măsură de prevenire a unor eventuale conflicte. Totul ca urmare a atentatelor ce au avut loc vineri seară la Paris

De altfel, măsurile de securitate legate de acest amical de lux al României sunt extrem de dure.