• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

România a terminat la egalitate, scor 2-2, amicalul disputat marţi seara la Bologna, cu naţionala Italiei. Tricolorii au avut 1-0, apoi s-au văzut conduşi, însă au egalat pe final. Bogdan Stancu şi Florin Andone au semnat golurile elevilor lui Anghel Iordănescu.

Autorul primului gol s-a bucurat de atmosfera creată de fanii români în tribunele stadionului Renato Dall'Ara.

"Atmosfera a fost una foarte bună, mi-a plăcut câţi români au fost la meci şi cum ne-au încurajat şi mi-aş dori să vină la fel şi la Campionatul European. E un rezultat bun având în vedere faptul că am întâlnit o echipă mare, cu jucători valoroşi. Am început destul de bine jocul, ne-am creat ocazii, dar apoi ne-am retras. însă este un rezultat foarte bun împotriva lor. Golul cu siguranţă este unul important, care îmi dă încredere şi moral pentru viitor", a declarat Bogdan Stancu.

"A fost un test bun, ne-am bucurat de acest meci. Ne-am bucurat că am scos un egal pe final, cu toate că meritam mai mult, părerea mea. Acel penalty nu a fost. Avem multe de învăţat din acest meci", a afirmat şi Ovidiu Hoban.

Fundaşul Steliano Filip s-a bucurat că a debutat în echipa naţională a României: "Sunt foarte fericit, mă bucur că am avut şansa să debutez. Sper să fiu chemat în continuare şi să am şanse să joc. Este greu să evoluez în primul 11, pentru că joc pe acelaşi post cu căpitanul echipei, dar sper să joc cât mai mult".

"A fost un test OK împotriva unei echipe foarte bune. Am obţinut un rezultat bun, puteam să obţinem şi mai mult de atât. Una peste alta este un rezultat echitabil", a spus şi Raţ.

România se află în urna a treia a tragerii la sorţi pentru grupele Euro 2016, care va avea loc pe 12 decembrie.