• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Oficialii FRF au propus omologilor de la Chişinău disputarea unui meci amical între România şi Moldova, înainte de plecarea naţionalei lui Anghel Iordănescu la Euro 2016, dar au fost refuzaţi. În schimb, vecinii vor juca o partidă de pregătire împotriva Elveţiei, una dintre adversarele "tricolorilor" la turneul final din Franţa.

Potrivit surselor Digi Sport, conducerea federaţiei de la Bucureşti şi-a dorit ca ultimul test al naţionalei înainte de Campionatul European să fie împotriva Moldovei. Oficialii de la Casa Fotbalului chiar au iniţiat discuţii în acest sens, dar fără succes.

În schimb, Moldova va întâlni Elveţia, adversara României în grupa A de la Euro. Partida va avea loc pe 3 iunie, la Lugano, la câteva zile după ce naţionala din Ţara Cantoanelor va juca împotriva Belgiei, al Geneva.

"Moldova nu are o echipă la înălţimea celei a Belgiei, dar dispune de multă calitate din punct de vedere al organizării jocului, similară celor ale Albaniei şi României, adversarele noastre în grupa de la Euro", a declarat selecţionerul elveţienilor, Vladimir Petkovic.

După refuzul Moldovei, FRF caută alt adversar pentru ultimul meci înainte de Euro. De asemenea, oficialii români aşteaptă răspunsuri pentru două jocuri de la finalul lunii mai.

"Avem două jocuri, unul pe 22 mai şi altul pe 26 mai. Adversarii deja sunt înştiinţaţi şi aşteptăm răspunsul lor. Urmează să mai avem un meci la Bucureşti, sper pe Arena Naţională, în care să prezentăm lotul, să fie o despărţire frumoasă, aşa cum s-a procedat şi în alte situaţii", a declarat Anghel Iordănescu.

România va juca împotriva Elveţiei pe 15 iunie, pe Parc des Princes din Paris, în a doua etapă din faza grupelor de la Euro.