• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Adrian Mutu a revenit în Liga 1 şi a semnat cu ASA Tg. Mureş, iar acum recunoaşte că prezenţa în lotul României la Euro 2016 este unul dintre obiectivele sale.

"Eu am o vârstă şi mi-am propus revenirea la echipa naţională, care e, poate, un obiectiv îndrăzneţ, dar eu cred în el. Important e să joc bine, să mă simt bine din punct de vedere fizic, iar golurile vor veni de la sine.

Nu am nimic de demonstrat după anii de fotbal pe care îi am în spate. Cel mai mult vreau să-mi demostrez că pot juca la un campionat european, pentru că în Liga 1 ştiu că o pot face. Dar la Euro este altceva", a declarat Mutu, la emisiunea "Fotbal Club", de la Digi Sport.

Cel mai bun marcator din istoria naţionalei, la egalitate cu Gică Hagi, ştie că trebuie să-şi câştige pe teren convocarea la turneul final din Franţa.

"Am discutat cu Anghel Iordănescu, dar nu am primit nicio promisiune şi aşa e corect. Eu trebuie să demonstrez că merit să joc la Euro. Trebuie să arăt pe teren o formă bună şi că pot ajuta echipa naţională. Dar tot ce contează e ca România să fie performantă la campionatul european", a spus "Briliantul".

Înainte de a ajunge la un acord cu ASA, Mutu ar fi fost dorit şi de Steaua. Atacantul de 37 de ani susţine, însă, că nu a negociat cu roş-albaştrii.

"Nu a existat nicio discuţie cu Steaua. Am avut oferte de la alte echipe din România, dar nu vreau să dau nume. Nu mi se pare corect să o fac, acum că am semnat cu ASA. Dar printre aceste echipe nu a fost şi Steaua", a precizat Adi Mutu.