• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Denis Alibec este de luni bune pe o pantă descendentă și pare să fi atins pragul de jos, după ultimele episoade, cu excluderea din lot la FCSB și amenda drastică primită ca urmare a comportamentului de la meciul cu Voluntari, când a lovit ușa dinspre vestiare în momentul în care a fost schimbat și banderola de căpitan pe care a aruncat-o în direcția lui Coman a ajuns pe gazon. Acum, șeptarul roș-albaștrilor a primit un avertisment serios și din partea selecționerului Cosmin Contra.

Alibec a fost ultima dată la națională în această vară, pentru meciul cu Polonia, din luna iunie, dar nu a rămas în lot, fiind trimis acasă cu două zile înaintea întâlnirii de la Varșovia, din cauza accentuării durerilor din zona inghinală, cauzate de pubalgia pe care o acuză chiar și acum.

Între timp, selecționerul s-a schimbat, dar forma lui Alibec a mers doar în jos. Nu a marcat deloc în campionat, unde are cel mai slab start de sezon din carieră, iar ultimele scandaluri par să îl "îndese" și mai mult în conul de umbră în care a intrat.

Noul antrenor de la prima reprezentativă, Cosmin Contra, i-a transmis un mesaj atacantului de la FCSB, pe care îl avertizează că trebuie să demonstreze că merită să fie convocat, pentru că randamentul este departe de cel pe care îl așteaptă atât el, cât și cei de la echipa de club a lui Alibec.

"Denis este un jucător talentat, dar nu dă randamentul pe care îl așteptam noi. Nici cei de la Steaua nu sunt satisfăcuți. Nu suntem mulțumiți de el. Aștept să își schimbe această atitudine și să ne demonstreze că poate să joace la echipa națională", a spus Cosmin Contra, la postul de radio Europa FM.

7 meciuri și un gol are Alibec la naționala mare a României, pentru care a debutat în octombrie 2015, când l-a înlocuit pe Bogdan Stancu în minutul 90 al meciului cu Insulele Feroe (3-0 pentru România în deplasare - VIDEO). A jucat 86 de minute la Campionatul European din 2016, în meciurile cu Franța și Albania.