• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Cosmin Contra urmează să fie validat vineri în funcţia de selecţioner al României, în Comitetul Executiv al FRF, iar din acel moment va putea lucra full time pentru "tricolori". Dacă Daum nominaliza fotbaliştii cu mai multă vreme înainte, noul antrenor va reveni la politica din timpul lui Piţurcă şi Iordănescu. Adică va anunţa lotul de jucători la finalul ultimului meci din etapa dinaintea întreruperii Ligii 1.

Digi Sport a aflat că printre cei care vor fi chemaţi la lot vor fi Alex Ioniţă - 22 de ani, şi Andrei Burlacu - 20 de ani, fotbalişti care pur şi simplu au ridicat fanii în picioare în ultima etapă. Şanse mari are şi Valentin Costache - 19 ani, acesta din urmă devenind un fel de pariu al lui Contra în acest sezon la Dinamo. Atât Ioniţă, cât şi Burlacu au reuşit lucruri apreciate în acest sezon pentru Astra, respectiv CS U Craiova. Primul a înscris un gol în stilul lui Messi, în partida cu Viitorul (3-1), în timp ce al doilea a avut o reuşită lăudată în meciul cu Dinamo (2-2).

Luni, pe 2 octombrie, în etapa a 13-a, se va mai juca Voluntari-Concordia, dar probabil că de la acel meci nu se va apela la niciun fotbalist pentru lotul naţional. În aceste condiţii, Contra va trimite convocările pe 1 octombrie, la finalul jocului Sepsi-FCSB.

Duminica trecută, directorul tehnic Mihai Stoichiţă a trimis, pentru românii care evoluează în străinătate, convocările de principiu pentru cele două partide. Din listă fac parte 24 de fotbalişti, iar pe lângă cei obişnuiţi în perioada lui Christoph Daum, reapar numele lui Torje şi cel al lui Keşeru, dar şi Cristian Tănase şi Adrian Stoian.

VIDEO Golul lui Ioniţă cu Viitorul:

"Dacă ar fi înscris Messi, am fi spus că e ceva normal. De calibrul acesta a fost golul lui Ioniţă. Eu îl apreciez, cred în el şi sunt de părere că e o variantă pentru naţională", l-a elogiat Narcis Răducan, la "Fotbal Club", pe mijlocaşul în vârstă de 22 de ani al Astrei.

VIDEO Golul lui Burlacu împotriva lui Dinamo: