• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

România - Olanda LIVE TEXT, ora 21:00

Florin Niță a debutat în prima reprezentativă la Cluj, la partida cu Turcia, și a avut o evoluție excelentă, salvând un gol ca și făcut. Deși toată lumea se aștepta ca goalkeeperul de la FCSB să înceapă titular duelul cu Olanda, Contra l-a preferat între buturi pe Pantililom. Decizia selecționerului l-a surprins pe fostul mare portar, Helmuth Duckadam.

"Mă surprinde și pe mine. Eu credeam că în acest meci va juca Tătărușanu, dar are o mică problemă, o accidentare. Cred că trebuia să-i dea o șansă și lui Niță, măcar pentru încredere să înceapă cu el. Probabil că îl va folosi în repriza a doua dar cred că putea să înceapă cu el. Consider că, după Tătărușanu, Niță este cel mai bun portar pe care îl avem la ora actuală. Nu sunt subiectiv, asta au arătat rezultatele și evoluțiile. De doi ani de zile e cel mai bun portar din România, iar dacă ne uităm și la evoluțiile din Europa League, nu cred că mai poate contesta cineva ceva" a declarat președintele de imagine al celor de la FCSB în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Fostul mare portar e convins însă că Niță are șanse să fie în scurt timp prima opțiune pentru poarta echipei naționale. "Speram să înceapă el astăzi, dar mă bucur că l-a adus Contra la echipa națională și l-a debutat în meciul cu Turcia. Acest lucru e îmbucurător. Daum nu i-a dat nici măcar o șansă. Cred că Niță va fi unul din portarii care va fi frecvent la echipa națională. Probabil că e o chestiune subiectivă la mijloc (nr. faptul că Pantilimon e al doilea portar). Probabil e o relație mai apropiată (nr. între Contra și Pantilimon), dar cred că Niță se va impune până la urmă și va fi cel puțin al doilea portar al naționalei" a mai declarat Duckadam.

Invitat și el în cadrul aceleiași emisiuni, Ilie Dumitrescu a recunoscut că ar fi început cu portarul celor de la FCSB în duelul cu batavii, dar a venit și cu o altă ipoteză legată de titularizarea lui Pantilimon.

"Ar fi putut să înceapă și cu Niță, dacă observăm că sunt 8 schimbări fața de primul 11 din meciul cu Turcia. A fost cel mai constant jucător din Liga 1 în ultimii ani. Este o concurență foarte puternică. Tătărușanu are un sezon extraordinar în Franța, Pantilimon a început și el să apere. E un lucru extraordinar că sunt toți trei la lot. Cred că selecționerul vrea să-i dea acum încredere lui Pantilimon, pentru că Niță e titular de drept la echipa de club" a declarat Dumitrescu.