• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Probleme pentru selecţionerul danez Hareide înainte de duelul cu România, din preliminariile CM 2018. Jorgensen şi Dolberg, doi dintre cei mai în formă jucători, au probleme şi sunt incerţi pentru confruntarea cu tricolorii, de la Cluj.

În ultimii ani, nordicii au avut probleme în atac, selecţionerii căutând să găsească formula ideală. Se părea că actualul sezon este unul care cristalizează formula în ofensivă, în condiţiile în care Kasper Dolberg şi Nicolai Jorgensen au avut evoluţii fantastice.

Primul, în vârstă de 19 ani, a fost omul decisiv pentru Ajax în ultima perioadă, el marcând 18 goluri şi ajutându-şi colegii cu 7 pase decisive. Doar că ieri, înainte de deplasarea de la Excelsior, vârful s-a accidentat. Potrivit presei de la Amsterdam, Dolberg are o problemă la aductori şi medicii sunt într-o luptă contra-cronometru pentru recuperarea lui.

"Am dureri la aductori. Nu sunt sigur dacă voi fi refăcut pentru partida echipei naționale", a declarat Jørgensen cotidianului batav Algemeen Dagblad.

În ceea ce îl priveşte pe Jorgensen, acesta a jucat pentru Feynoord, dar a fost înlocuit pe final, acuzând dureri. Şi el - 23 de goluri şi 15 assisturi în actuala stagiune - este incert pentru confruntarea de duminică.

În măsura în care cei doi nu vor putea fi recuperaţi, selecţionerul danezilor va miza probabil pe Cornelius, mai vechea cunoştinţă a Stelei şi Astrei. Cu 15 goluri în acest sezon pentru FC Copenhaga, vârful este extrem de puternic în jocul aerian, dar are şi execuţii neaşteptate, care îi surprind pe goalkeeperii adverşi.

Evoluţiile excelente ale lui Dolberg din acest sezon l-au adus în atenţia lui Manchester United, Mourinho fiind extrem de impresionat de calităţile tânărului jucător al "lăncierilor".