• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali a reacţionat destul de dur după ce FRF a anunţat lista jucătorilor convocaţi pentru stagiul de pregătire al naţionalei din perioada 25 ianuarie - 6 februarie.

Laurenţiu Reghecampf a vorbit în mai multe rânduri despre faptul că îi vor fi date planurile peste cap de cantonamentul naţionalei, organizat într-o perioadă în care, în calendar, FIFA nu are stabilită o dată în acest sens.

Deşi se părea că s-a ajuns la o soluţie de compromis, steliştii s-au văzut azi puşi în faţa unei situaţii nedorite. Niţă, Papp, Toşca, Pintilii, Stanciu şi Adi Popa au fost convocaţi de selecţioner, spre nemulţumirea lui Becali. Acesta a încercat să discute cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a lămuri problema, şi speră ca tehnicianul primei reprezentative să se răzgândească. O variantă pe care Reghecampf ar "îmbrăţişa-o" ar fi ca jumătate dintre fotbalişti să meargă la lot în prima jumătate a cantonamentului, pentru ca restul să facă joncţiunea cu lotul lui Iordănescu în a doua parte.

"Am luat numărul domnului Burleanu pentru că am vrut să vorbesc cu el, dar nu am reuşit să dau de el. Nu există în Europa aşa ceva: România trebuie să fie mai cu moţ. Nu este dată UEFA şi nici o echipă nu este obligată să dea jucători la echipa naţională. Nu se întâmplă aşa ceva în alte ţări. Nu merge aşa!
Noi nu ne dorim să avem o relaţie proastă cu cei de la echipa naţională, dar nu se poate să se facă lucrurile cu forţa. Ce a făcut Anghel Iordănescu nu se poate! E dictatură! El trebuie să înţeleagă că nu se face cum îşi doreşte el. Noi ne afiliem Europei şi trebuie să facem precum celelalte ţări. Nu se poate ca jucătorii să plece din cantonament şi să meargă la echipa naţională dacă nu există o dată UEFA.

Ei nici nu au un program stabilit, nu au cu cine să joace. Vor juca împotriva unor echipe mai slabe. UEFA şi FIFA au pus nişte date ca să le respectăm şi nu să facem ceea ce ne dorim noi. Eu vreau să negociem şi nu să facem aşa cum îşi doresc ei! Tata Puiu ajunsese la o înţelegere cu Laurenţiu Reghecampf: să meargă trei jucători în prima parte a cantonamentului şi apoi alţi trei. Pentru Iordănescu e mai important să rămână jucătorii la Steaua şi să joace meciuri tari", a declarat Becali, în direct la Digi Sport.