• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

România U19 s-a impus cu 8-0 în deplasare, contra Gibraltar U19, şi va fi în prima urnă valorică la turneul de elită.

Deja calificați, elevii lui Adrian Boingiu aveau nevoie de o victorie la minimum 6 goluri diferență în confruntarea de azi, astfel încât să fie siguri de prezenţa în prima urnă valorică.

Confruntarea s-a desfăşurat într-un singur sens, însă am avut ceva emoţii, în condiţiile în care la pauză am condus cu doar 2-0.

Eroul meciului pentru tricolorii mici a fost jucătorul lui Hagi, Alexandru Măţan, autor a patru goluri.

În vârstă de 18 ani, el e unul dintre liderii generației sale pe postul de mijlocaș ofensiv. Evoluțiile lui Mățan i-au făcut pe colegii săi să-l compare, evident păstrând proporțiile, cu celebrul Paulo Dybala (23 de ani), de la Juventus, mai ales că evoluează pe același post cu argentinianul.

În afară de Cicâldău, mai avem jucători care încă nu au ’explodat’. Îl avem pe Mățan. Printre colegi i se spune Dybala", a dezvăluit de curând Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, pentru Pro Sport.

Mățan a debutat în Liga 1 la doar 16 ani, într-un meci cu Dinamo, din mai 2016, de tristă amintire însă, pentru că a fost partida în care a murit Patrick Ekeng. Puștiul lui Hagi a marcat atunci și un gol, dar totul a trecut în plan secund din cauza tragediei.

Ajuns la ”Academia Hagi” pe când avea 10 ani, Mățan a trecut pe la toate grupele de juniori până când l-a convins pe Hagi să facă pasul spre echipa mare.

Celelalte goluri ale României în Gribraltar au purtat semnătura lui Moldoveanu (o dublă), Băluţă şi Milcovschi.

Turneul de elită va avea loc în martie, iar câştigătoarele grupelor se vor califica la turneul final, din Finlanda (16-29 iulie).

Echipa de start a României

Costache - Vidrasan, Băluţă, Podina - Cristian, Boboc, Gheorghe, Neciu - Măţan - Moldoveanu, Berci

sursă foto: frf.ro