• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federația Română de Fotbal a lansat, marți, echipamentele pe care jucătorii echipei naționale le vor îmbrăca la Campionatul European din această vară.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat tricoul special creat pentru primul meci, cel cu țara gazdă, Franța, care va fi chiar deschiderea turneului final, pe 10 iunie. Are pe piept steagurile celor două țări, sub care sunt trecute data meciului și locul de desfășurare - Stade de France.

Pe mâneca dreaptă este aplicată sigla Campionatului European din 2016, iar pe cea stângă se află un logo al campaniei UEFA - Respect.

România va juca la Euro 2016 într-o grupă cu țara gazdă Franța, cu Albania și cu Elveția. Tricolorii vor deschide Campionatul European, la Paris, pe 10 iunie, pe Stade de France. La ultimele 3 ediții ale turneului final continental, țara gazdă nu a reușit să câștige meciul de deschidere.

Meciurile României la Euro:

10 iunie - Franța-România (Saint-Denis, Stade de France)
15 iunie - România-Elveția (Paris, Parc des Princes)
19 iunie - România-Albania (Lyon, Stade des Lumieres)

România a fost prezentă la 4 ediţii ale Campionatului European - în 1984 în Franţa, în 1996 în Anglia, 4 ani mai târziu în Belgia şi Olanda şi în Austria şi Elveţia, în 2008.

EURO 2016 este primul turneu final la care România a obținut calificarea, în ultimii 8 ani.