cosmin-contra
Cosmin Contra a răbufnit, după eșecul cu echipa lui Neymar: ”A fost o rușine”
stanciu
Contra și Stanciu ”au spart gheața” în 2024 și au câștigat primul meci! Ce notă a primit mijlocașul român
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

România - Olanda 0-3. Prima înfrângere a tricolorilor cu Cosmin Contra pe bancă

13.11.2017, 23:32

La ultimul meci al anului, naţionala României a suferit primul eşec de când îl are pe Cosmin Contra selecţioner.

nationala
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

În prima repriză, Budescu a fost cel mai activ tricolor. În doar opt minute, a avut două ocazii la poarta lui Cilessen. La poarta cealaltă, Pantilimon a avut şi el două intervenţii până la pauză, la reluările lui Propper şi Babbel. Budescu şi Ţucudean n-au mai apărut pe teren pentru repriza secundă - au fost înlocuiţi cu Stanciu şi Andone, dar olandezii au fost cei care au deschis scorul. Centrarea lui Berghuis a fost reluată în plasă de Memphis Depay. Tot Berghuis l-a servit ideal şi pe Ryan Babel. Doar Cristian Ganea a mai încercat să pună-n pericol poarta lui Cilessen, dar România - Olanda s-a încheiat 0-3 - Luuk De Jong a înscris dintr-un nou assist semnat de Berghuis, la ultimul meci al batavilor cu Dick Advocaat selecţioner.

România a fost învinsă pentru a 10-a oară de Olanda în cele 14 meciuri directe.


Min. 90+1: Fluier final al partidei. ”Portocala mecanică” se impune categoric pe Arena Națională. România - Olanda 0-3.

Min. 88: Scăpat din marcajul lui Moți, De Jong trimite la poartă, dar Pantilimon se opune și mingea trece puțin peste. Corner pentru olandezi. 


Min. 85: Iese Blind și intră Promes.

Min. 83: Van De Beek intră în locul lui Berghuis.

Min. 81: GOOOL OLANDA! 0-3! De Jong profită de o nouă greșeală comisă de defensiva noastră și înscrie al treilea gol al partidei. 

Min. 79: Alibec surprinde plăcut cu un șut bun la poarta adversarilor. Din păcate pentru noi, mingea trece la o palmă peste transversală. Contra îl încurajează imediat pe jucătorul lui.

Min. 78: Iese Strootman și intră Vilhena.

Min. 77: Alibec, din nou cu mâinile pe sus, protestează la adresa tușierului.

Min. 75: Iese Hoban, intră Pintilii!

Min. 68: Van Dijk greșește o pasă, mingea ajunge la Gicu Grozav care șutează puternic pe poartă! Cillessen reține balonul expediat de român.

Min. 67: Intră Alibec în locul lui Bicfalvi.

Min. 63: Intră Grozav în locul lui Tănase.

Min. 63: Iese Hanca și intră Torje.

Min. 63: Iese Propper și intră Van Ginkel.

Min. 62: Babel iese și intră De Jong.

Min. 62: Intră Sneijder în locul lui Depay

Min. 60: Ganea blochează un atac al olandezilor, dar nu-l ajută nimeni. Joc de neîncredere al românilor.

Min. 57: GOOOL OLANDA! 0-2! Berghuis își dovedește încă o dată măiestria cu o pasă decisivă de această dată pentru Babel. 

Min. 54: Depay șutează de la distanță, pe jos. Mingea trece lateral stânga.

Min. 47: GOOOL OLANDA! 0-1! Berghuis trimite în careu, Moți deviază cu capul, pentru ca balonul să ajungă la Memphis Depay care nu face decât să trimită în poartă!

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 46: Stanciu intră în locul lui Budescu.

Min. 46: Andone intră în locul lui Țucudean.

Min. 46: Stanciu se pregătește să intre. Andone la fel.

Min. 45: Fără să mai arate un minut adițional, arbitrul fluieră pentru pauză.

Min. 45: Babel, scăpat din marcaj, este servit perfect, se înalță în careu și înscrie. Din fericire pentru noi de la margine se arată poziție de offside.

Min. 38: Depay scapă pe contraatac, dar Hanca și intervenția bună a lui Pantilimon fac ca scorul pe tabelă să rămână nemodificat.

Min. 37: Depay este blocat de Chiricheș. Olandezii beneficiază de corner. Scenariul se repetă încă o dată după executarea fazei fixe.

Min. 34: Hanca deposedează un adversar la mijlocul terenului, motiv pentru care fanii prezenți pe Arena Națională îl aplaudă pe dinamovist.

Min. 31: Budescu trimite o ”torpilă” din lovitură liberă. Mingea se duce însă mult peste.

Min. 29: Chipciu urcă bine pe contraatac, trimite la Budescu, iar acesta îl servește la rândul lui pe Țucudean, care nu scoate decât o lovitură de la colțul terenului.

Min. 24: Tănase trimite puternic, de la distanță, dar balonul trece pe lângă. 

Min. 23: Budescu trimite excepțional în careul mic de unde Țucudean nu poate relua. Nici Bicfalvi nu reușește să împingă mingea în poartă și Cillessen reține în cele din urmă.

INFO: Simona Halep este în tribunele Arenei Naționale. Numărul 1 mondial urmărește meciul alături de Bogdan Stelea.

Min. 20: Din poziția de ultim apărător, Chiricheș încearcă să treacă mingea cu călcîiul de Babel. Olandezul îl deposedează însă și îl pune la încercare pe Pantilimon. Goalkeeperul nostru este pe fază și respinge!

Min. 17: Propper șutează puternic dar Pantilimon are o reacție bună și boxează mingea. Pericolul este îndepărtat.

Min. 16: Călcîiul grozav reușit de Budescu și 1-2-ul spectaculos combinat de Țucudean și Chipciu fac deliciul spectatorilor prezenți pe Arena Națională.

Min 14: Budescu îl pune la o nouă încercare pe goalkeeperul advers cu un șut puternic. Olandezul reține însă.

Min. 13: Ake reia cu capul la poarta noastră, dar Pantilimon este pe fază și reține fără ezitări.

Min. 11: Babel este destul de periculos în careul nostru, dar scăpăm pentru moment cu prețul unui corner.

Min. 8: Budescu își încearcă norocul cu un șut de la aproximativ 50 de metri, doar că mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 1: Blind îl faultează destul de dur pe Hoban, jucătorul nostru rămânând secunde bune întins pe jos. Arbitrul nu acordă cartonașul galben.

INFO: Bălașa s-a accidentat la încălzire, astfel că pe postul de fundaș dreapta a fost titularizat Hanca. 

Min. 1: A început partida!

UPDATE: Cele două formații au ieșit pe teren. Este intonat imnul național al României!

ECHIPELE DE START:

România (4-2-3-1): Pantilimon - Hanca, Moți, Chiricheș, Ganea - Hoban, Bicfalvi - Chipciu, Budescu, Fl. Tănase - Țucudean

Rezerve: Niță, Lobonț, Bancu, Toșca, Pintilii, Andone, Grozav, Torje, Keșeru, Grigore, Stanciu, Băluță, Deac, Alibec

Echipa Olandei (4-3-3): Cillessen - Veltman, Ake, Van Dijk, De Ligt - Propper, Strootman, Blind - Berghuis, Babel, Depay

Rezerve: Padt, Zoet, Fosu-Mensah, Van Ginkel, Van de Beek, Wijnaldum, Vilhena, Promes, De Jong, Sneijder

România - Olanda, LIVE TEXT: Primul 11 al lui Contra a surprins pe toată lumea

Deși toată lumea se aștepta ca Florin Niță să înceapă titular duelul cu Olanda, după evoluția excelentă din partida cu Turcia, Contra l-a preferat între buturi pe Pantililon. Asta în condițiile în care Ciprian Tătărușanu nu se află nici măcar pe foaia de joc, acolo unde se regăsește însă Bogdan Lobonț.

Tătărușanu a efectuat în această dimineață un control pentru a vedea dacă poate fi utilizat. Contra, de comun acord cu goalkeeperul lui Nantes, a decis că nu vrea să riște, astfel că titularul de drept al postului dintre buturile tricolorilor va privi partida din tribune.

Decizia lui Contra a surprins pe toată lumea, inclusiv pe Helmuth Duckadam și Ilie Dumitrescu. Ambii așteptau să-l vadă titular pe Niță

România - Olanda, LIVE TEXT, ora 21:00. Naționala de fotbal a României se află înaintea ultimului meci din 2017. Unul cu caracter amical, dar care se va disputa în compania unei formații, Olanda, care nu demult era în vârful fotbalului mondial. Acum, însă, batavii se află, ca și noi, în reconstrucție totală. Meciul se va disputa marți, 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională.

Olandezii sunt într-o situaţie ingrată, aflându-se la al doilea turneu final ratat, după ce n-au reușit calificarea nici la Euro 2016. Asta nu înseamnă, însă, că sunt o reprezentativă de pluton. Aflat la ultimul meci pe banca Olandei, selecționerul Dick Advocaat a venit la București cu jucători importanți, precum Sneijder, Depay, Blind, Babel sau Strootman.

România - Olanda, LIVE TEXT: Restart total pentru tricolori

Olanda, coșmarul tricolorilor din ultimii 20 de ani, echipă care ne-a marcat 10 goluri numai în cele mai recente trei întâlniri, reprezintă așadar o ocazie importantă pentru Cosmin Contra de a restarta total o primă reprezentativă ce părea complet debusolată după mandatul lui Daum. Iar acest lucru este susținut de chiar declarația lui ”Guriță”.

"Noi luăm din merite. Că Olanda este slabă, Turcia echipă slabă, iar băieţii ăştia nu au niciun merit. La înfrângeri că nu au nicio valoare, că e generaţie ratată. Când băieţii ar trebui lăudaţi! România nu a lăsat Turcia să joace fotbal, d-aia a fost aşa”, a spus Contra, la conferința de presă de dinaintea amicalului de pe Arena Națională.

Ultima partidă a României din 2017, contra Olandei, va fi marţi, 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Meciul poate fi urmărit și în format LIVE TEXT pe site-ul nostru, digisport.ro

România - Olanda LIVE TEXT: Planul lui Contra

Contra și-ar fi dorit să poată trimite în teren tot ce are mai bun, ca și cum de acest meci ar fi depins o calificare la Mondiale, dar se gândește deja și la Liga Națiunilor.

"Am adus mulți jucători noi pentru a-i vedea. Eu vreau ca la ora începerii Ligii Națiunilor să știu clar pe cine voi conta. Mai avem două ferestre în care voi mai vedea niște jucători. Eu încerc să mențin jucători de la meciul cu Turcia și să mai văd și alții.

Săpunaru nu s-a refăcut dupa accidentarea de la meciul cu Turcia, iar el nu s-a antrenat cu băieții. Incert e și Tătărușanu, i s-a blocat spatele”, a mai spus Contra.

Cum ar putea arăta România, cu Olanda

Cine se aştepta ca selecţionerul să improvizeze foarte mult la acest ultim test cu siguranţă trebuie să îşi reconsidere opinia. Din informaţiile colegilor de la Fotbal Club, Contra va folosi o formulă destul de apropiată de cea standard. 

Singurul semn de întrebare al lui Contra e legat de posibilitatea de a-l folosi pe Tătăruşanu, care acuză o accidentare. Staff-ul tehnic lucrează pentru a-l recupera, astfel că portarul lui Nantes are o mică şansă să fie pe teren din primul minut.

Pantilimon - M. Bălașa, Dr. Grigore, Chiricheș, Cr. Ganea - Hoban, N. Stanciu - Chipciu, Budescu, Grozav - Fl. Andone
Selecționer: Cosmin Contra

România - Olanda LIVE TEXT: Interes mare

Și pentru că o victorie în fața unui nume mare nu se poate obține și fără sprijinul publicului, selecționerul speră ca la ora de start să fie măcar 40.000 de spectatori în tribune.

Colegii de la Digi Sport Matinal au aflat că 18.000 de bilete erau deja vândute cu 36 de ore înainte de meci. FRF a scos la vânzare 26.000 de tichete, și s-a luat în calcul inclusiv deschiderea celui de-al treilea inel al Arenei Naționale.

”Ne gândim la victorie, avem ingrediente pentru un meci solid!”

Este limpede că în sânul echipei naționale concentrarea este maximă și că în ultimele zile s-a lucrat la Mogoșoaia ca și cum ar urma un meci capital. Iar pentru asta ”vinovat” este chiar Contra.

"Olanda are o generație bună, tânără. Eu sper ca băieții să fie la fel de concentrați, suporterii să vină în număr cât mai mare, iar atmosfera să fie una plăcută.

Avem toate ingredientele pentru a face un meci solid. Gândul nostru este la victorie! Eu cred că jucătorii vor asimila ideile tactice și vom face un meci bun cu Olanda.

În afară de rezultat mă interesează să vad ce am văzut cu Turcia, să dominăm, să jucăm un fotbal plăcut, să ne creăm ocazii, atitudinea să fie aceeaşi. Ne interesează şi rezultatul, pentru că victoriile îţi aduc linişte, certitudinea că munca noastră dă roade”, a mai spus selecționerul.

Contra a ținut să-i dea și el peste nas, indirect, lui Daum, atunci când a spus că este mulțumit cu ce soluții are la dispoziție și că nu-și dorește naturalizarea niciunui jucător.

Și pentru că acest test cu Olanda chiar este considerat unul extrem de important pentru selecționer este dovedit și de faptul că tricolorii au fost scoși din cantonament pentru a se da în mașini cu mulți cai putere la bord

Lotul Olandei pentru duelul cu România:

Portari: Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV), Sergio Padt (FC Groningen)

Fundași: Daley Blind (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Joel Veltman (Ajax Amsterdam), Nathan Ake (Bournemouth), Matthijs de Ligt (Ajax Amsterdam), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace), Karim Rekik (Hertha BSC)

Mijlocași: Memphis Depay (Olympique Lyon), Wesley Sneijder (Nice), Kevin Strootman (AS Roma), Marco van Ginkel (PSV), Donny van Beek (Ajax Amsterdam), Steven Berghuis (Feyenoord), Davy Propper (Brighton&Hove Albion), Tonny Vilhena (Feyenoord), Giorginio Wijnaldum (Liverpool)

Atacanți: Ryan Babel (Besiktas), Quincy Promes (Spartak Moscova).

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: romania - olanda , romania amical , cosmin contra , live romania - olanda , romania olanda live text , live text romania olanda , contra romania amical , echipa romania olanda , romania olanda live , romania olanda live video , romania olanda live online , unde vad romania olanda , cine transmite romania olanda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Video România - Irlanda de Nord 1-1 | ”Tricolorii” nu au strălucit în primul test înainte de EURO
FOTBAL:ROMANIA-IRLANDA DE NORD, AMICAL (22.03.2024)
Nu l-au iertat! Cosmin Contra, suspendat și amendat drastic în Arabia Saudită
cosmin-contra
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
N-a mai rezistat: antrenorul care tocmai a scris istorie în fotbal a văzut ce a spus Cosmin Contra și l-a făcut ”praf”
profimedia-0799809046

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale