• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Tensiunile continuă între Steaua şi echipa naţională. Cele două tabere nu au ajuns la niciun consens în privinţa celor 6 fotbalişti convocaţi pentru cantonamentul tricolorilor din Turcia. Aseară, Gigi Becali a afirmat, pentru Digi Sport, că Anghel Iordănescu s-ar fi răzgândit şi nu i-ar mai fi convocat pe fotbaliştii campioanei pentru stagiul de pregătire din Antalya.

În această dimineaţă, lotul naţionalei României a plecat spre Turcia, fără cei 6 fotbalişti convocaţi de la Steaua. Selecţionerul Anghel Iordănescu a afirmat că nu a ajuns la un numitor comun cu roş-albaştrii, după negocierile purtate cu Valeriu Argăseală, şi că Steaua boicotează echipa naţională deoarece le-ar fi interzis jucătorilor să se prezinte la lot.

"Au fost selecţionaţi de la Steaua 6 jucători. Iniţial, Steaua a anunţat că toţi cei 6 vor veni. Ne-am bucurat. Am încercat să mulţumim şi mulţumesc celor care au dat jucători la naţionala şi în mod special antrenorilor, care ne-au pus la dispoziţie jucătorii. Vineri a fost o întâlnire la nivelul Federaţie - Steaua, am participat eu şi Argăseala. După 5 ore, clubul Steaua ne-a propus două variante pe care noi le-am refuzat, dar am propus alte 4 variante. Două dintre ele extrem de convenabile şi nouă şi Stelei.

Steaua a avut o poziţie de forţă. Nu şi-a dat acordul pentru această participare la naţională, ceea ce mie mi se pare lipsit de fair-play, pentru că trebuie să respectăm naţionala, să înţelegem că nu mai suntem în cupele europene. Singura care reprezintă ţara e naţionala, din câte ştiu. Jucătorii îşi doreau să vina. Ei au fost blocaţi şi nu e fair-play din partea Stelei, care se află în competiţie cu Astra, dinamo...şi care ne-au pus la dispoziţie jucătorii. În schimb, Steaua a încercat să boicoteze cantonamentul echipei naţionale. FRF si CEx. trebuie să analizeze cu atenţie şi să ia o decizie dură împotriva clubului Steaua", a declarat selecţionerul Anghel Iordănescu, la plecarea spre Turcia.

Având în vedere situaţia incertă cu fotbaliştii convocaţi de la Steaua, Anghel Iordănescu i-a chemat în ultima clipă la naţională pe Gabi Enache (Astra) şi pe Dragoş Nedelcu (Viitorul).

Din lotul deplasat în Turcia nu face parte Budescu. Acesta a fost învoit, pentru a-şi rezolva problemele de la club. 

Fotbaliştii convocaţi pentru cantonamentul din Turcia (cei 6 jucători de la Steaua nu fac parte din lot):

Portari: Silviu Lung (Astra Giurgiu), Florin Niță (FC Steaua București), Alexandru Buzbuchi (FC Viitorul)

Fundași: Paul Papp (FC Steaua București), Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Robert Hodorogea (FC Viitorul), Steliano Filip (Dinamo), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova), Alin Toșca (FC Steaua București), Ionuț Nedelcearu (Dinamo)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Alexandru Mateiu (CSU Craiova), Adrian Ropotan (Pandurii), Romario Benzar (FC Viitorul), Mihai Răduț (Pandurii Tg. Jiu), Nicolae Stanciu (Steaua), Florin Tănase (Viitorul), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Enache (Astra), Dragoş Nedelcu (Viitorul)

Atacanți: Andrei Ivan (CSU Craiova), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Alexandru Păun (CFR Cluj), Dorin Rotariu (Dinamo), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

Delegația României a plecat spre Turcia în această dimineaţă, de pe aeroportul Henri Coandă. Cantonamentul echipei României a fost stabilit la Hotel Maxx Royal, Belek.

În meciurile de pregătire, tricolorii vor întâlni:

Torpedo Kutaisi (locul 10 din Georgia - 29 sau 30 ianuarie)

Zimbru Chişinău (locul 3 în Moldova - 2 februarie)

Turkmenistan (locul 117 în clasamentul FIFA - 7 februarie)