• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi se află în topul preferinţelor românilor pentru ocuparea postului de selecţioner la Campionatul European de anul viitor, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Potrivit sondajului, în ceea ce priveşte antrenorul echipei naţionale de fotbal a României la Campionatul European de anul viitor, 18,1% dintre respondenţi consideră că acesta ar trebui să fie Mircea Lucescu, 17% apreciază că acest post ar trebui să fie ocupat de Anghel Iordănescu, iar 15,7% îl consideră pe Gheorghe Hagi drept cea mai bună variantă de selecţioner.

Urmează, în ordine, Dan Petrescu (cu 5,1%), Cosmin Olăroiu (cu 3,7%) şi Victor Piţurcă (cu 3,1%). Varianta unui antrenor străin este considerată drept cea mai potrivită de 2,5% dintre cei chestionaţi, în timp ce 0,5% au indicat un alt antrenor român decât cei de mai sus. Procentul non-răspunsurilor a fost de 34,2%.

Totodată, peste 57% dintre români declară că nu au urmărit campania de calificare a echipei naţionale de fotbal la Campionatul European, în timp ce peste 38% dintre cei chestionaţi afirmă că au văzut meciurile selecţionatei.

De asemenea, 64,1% dintre români spun că au auzit despre calificarea echipei naţionale a României la Campionatul European de fotbal, în timp ce 30,9% susţin că nu au auzit despre aceasta.

În ceea ce priveşte meritul calificării, 45,3% dintre români cred că acesta revine jucătorilor, iar 20,9% îl atribuie noii echipe de antrenori ai naţionalei care l-a înlocuit pe Victor Piţurcă. Procentul non-răspunsurilor la această întrebare este de 33,8%.

20,9% dintre români consideră că Naţionala nu va trece de faza grupelor, 20% apreciază că aceasta va trece, 9% consideră că reprezentativa de fotbal a ţării noastre va ajunge în sferturile de finală ale Campionatului European, 5,4% spun că echipa României va ajunge în semifinale, în timp ce 4,2% consideră că aceasta va juca în finală. 40,5% dintre cei chestionaţi nu au ştiut sau nu au răspuns la această întrebare.

Barometrul "INSCOP - Adevărul despre România" a fost realizat pe un eşantion de 1.098 persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.