• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cosmin Contra a fost prezentat astăzi drept selecţionerul României, iar în discursul său a abordat majoritatea punctelor fierbinţi din fotbalul românesc.

O discuţie aparte a avut loc în ceea ce îl priveşte pe Nicolae Stanciu, jucător pentru care Anderlecht a plătit o sumă record. La Bruxelles, însă, mijlocaşul ofensiv nu a confirmat, fiind mai mult rezervă în ultimul timp.

Fostul stelist e unul dintre puţinii jucători care pot crea oricând diferenţa, crede Contra, care a lăsat să se înţeleagă faptul că îl va convoca măcar pentru a îi acorda încredere; chiar dacă forma sportivă la un moment dat nu ar justifica o telegramă de convocare, situaţia lui Stanciu e una specială, şi el are nevoie de susţinere.

"Stanciu e un jucător tânăr, de mare perspectivă. Nu are continuitate la echipa sa, dar e un fotbalist de mare viitor pentru naţională. Trebuie să avem grijă de el", a spus Contra, în conferinţa de presă de astăzi.

Christoph Daum, fostul selecţioner, a fost aspru criticat pentru faptul că refuza să convoace la lot cei mai în formă jucători, având o serie de idei preconcepute. În plus, fostul tehnician al primei reprezentative începuse în ultima perioadă să improvizeze şi să folosească jucătorii pe alte posturi decât cele de bază.

"Voi încerca să respect posturile şi forma de moment. Sper să fiu cât mai inspirat în ceea ce aleg. Orice jucător are poarta echipei naţionale deschisă", a spus Contra, după ce în prealabil dezvăluise că va încerca să îl readucă la naţională pe Radu Ştefan.

Întrebat dacă a primit felicitări după ce a ajuns la naţională, Contra a punctat: "Am avut foarte multe mesaje, mai ales din Spania. Sunt perceput foarte bine acolo şi am primit multe semne de la oamenii de fotbal de acolo, de la preşedinţi. Mă motivează acest lucru şi mă responsabilizează".