• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Lucian Sânmărtean a făcut un meci mare la prima partidă jucată de Al Ittihad în 2016. Echipa lui Piţurcă a învins cu 4-0 pe Al Riyadh în Cupa Regelui, iar mijlocaşul român a fost omul disputei, marcând un gol superb, din lovitură liberă, şi trimiţând două pase decisive pentru coechipieri.

La mai puţin de 12 ore după terminarea disputei, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a realizat un interviu cu fotbalistul de 36 de ani. În ciuda vârstei, Sânmărtean e unul dintre cei mai în formă jucători ai României, astfel că nu poate decât să spere că va fi convocat pentru Euro 2016.

Îţi prezentăm mai jos interviul, aşa cum apare el pe site-ul frf.ro.

Lucian, cum te-ai simţit la primul meci oficial din acest an?
M-am simţit bine, atât eu, cât şi colegii mei am făcut o partidă bună. Am obţinut o victorie clară care ne dă încredere pentru următoarea perioadă. Ne aşteaptă multe jocuri grele.

Ai reuşit să înscrii din lovitură liberă. Exersezi la antrenamente astfel de execuţii?
Altădată, din aceeaşi poziţie, o dădeam şi peste poartă, şi în zid. Dar a fost un moment de inspiraţie din partea mea. La antrenament, atunci când exersăm fazele fixe, sunt mereu prezent lângă minge. A fost un gol important, ne-a făcut meciul mai uşor şi ne-a dat posibilitatea să ne descătuşăm.

Te-ai gândit vreodată că la 36 de ani ai putea juca la un Campionat European?
Nu trăgeam speranţe la 26, 27 de ani, când, teoretic, eşti în vârful carierei, dar la 36?! Pentru mine ar fi o încununare a muncii. Sper să fiu convocat şi să fac parte din echipa care să aducă rezultatele pe care o ţară întreagă le doreşte.

Te simţi pregătit pentru EURO?
Mai este destul timp, dar sunt şi voi fi pregătit. Am avut continuitate la Al Ittihad, am făcut o pregătire fizică bună în această perioadă. Sper să fiu sănătos şi să pot răspunde pozitiv unei eventuale convocări la turneul final. S-a spus că am o vârstă, că joc într-un campionat modest, dar sunt motivat să reuşesc!

16 selecţii a strâns Sânmărtean pentru prima reprezentativă, dar în ultimii ani, chiar dacă nu a marcat, a reuşit de multe ori să lumineze jocul naţionalei