iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
iordanescu
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Daum a explicat selecția pentru meciul cu Danemarca. ”Poate e o surpriză pentru unii”

06.03.2017, 10:34

România va întâlni Danemarca în preliminariile pentru Cupa Mondială din Rusia. Partida, care se va disputa la Cluj, pe 26 martie, este una decisivă pentru tricolori. Christoph Daum a anunțat lotul pentru meciul cu danezii şi, pe lângă cei 24 de jucători pe care-i va avea la dispoziție, a mai făcut și o listă adițională de 7 fotbalişti.

daum stanciu
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Daum a ținut să-și explice selecția făcută și susține că a discutat cu mai mulți jucători. Surprizele lui Daum pentru meciul cu Danemarca sunt Constantin Budescu și Sergiu Hanca.

”Am plăcerea să va anunț lotul României pentru meciul cu Danemarca. Vreau să vă spun că am călătorit mult, am văzut multe partide, am vorbit cu jucătorii noștri, cu antrenorii lor, cu mulți oameni, în dorința de a face cea mai bună selecție. Aș vrea să spun că, în cazul în care un jucător se aștepta să fie convocat și nu este, nu trebuie să fie dezamăgit pentru că ușa echipei naționale rămâne deschisă. Noi credem că am făcut cea mai bună selecție pentru echipa României pe care o puteam face la acest moment.

Ieri am vorbit în mod special cu Pantilimon, eram îngrijorat de forma sa fizică. Mi-a zis că se antrenează cu echipa, iar la meciul următor va fi rezervă și cred că va fi apt pentru meciul cu Danemarca. Oricum, în cazul în care nu va fi la o capacitate fizică maximă, am făcut și o listă suplimentară de jucători”

L-am chemat pe Vlad Chiricheș, chiar dacă nu joacă meci de meci pentru Napoli, știm că mereu când este la echipa națională dă totul. Este un jucător pe care te poți baza, iar noi avem încredere în el. Toșca a făcut un pas important în cariera sa. Am fost în Spania, l-am urmărit pe viu, am discutat cu el, are foarte multă încredere și credem că poate aduce ceva în plus echipei naționale.


Pe Cosmin Moți l-am urmărit în meciurile din Europa League, împotriva celor de la Copenhaga, unde a avut evoluții foarte bune. Latovlevici este unul dintre cei mai buni fundași stânga pe care-i avem acum. Cred că nu este o surpriză nici faptul că l-am chemat pe Romario Benzar, la Viitorul sunt mulți jucători interesanți pentru noi. Cred că avem o defensivă foarte bună, plus câteva soluții în caz că se întâmplă ceva neprevăzut.

La mijloc l-am convocat pe Răzvan Marin, care a avut un început bun la Standard, s-a acomodat foarte bine. Am văzut o pregătire fantastică la Andrei Prepeliță, cât am fost în Antalya, unde a arătat că este pregătit și merită să fie chemat la echipa națională. Poate că neașteptată ar putea fi convocarea lui Mihai Pintilii, dar l-am urmărit și în cantonament, am vorbit cu el, am văzut că este un lider care poate oferi un plus echipei pe teren sau în afara lui, datorită experienței sale. Eric Bicfalvi a schimbat echipa în Rusia și a făcut un meci excelent împotriva celor de la Krasnodar, cred că este pregătit. Stanciu a făcut și el meciuri bune la Anderlecht, la fel și Dorin Rotariu la Club Bruge.

În linia de mijloc sunt și câteva nume noi, spre exemplu Constantin Budescu pe care l-am urmărit și cred că merită această convocare datorită evoluțiilor sale. Cred că această convocare ar trebui să-l motiveze și să continue la un nive de performanță ridicat. Îi urăm bine a revenit lui Budescu. De asemenea l-am urmărit și pe Sergiu Hanca de la Dinamo, care traversează o perioadă bună. I-am chemat pe acești jucători pentru a-i cunoaște mai bine, nu-i cunosc personal atât de bine. Hanca cred că a făcut o treabă fantastică pentru Dinamo.

În atac îl avem pe Stancu, care este un obișnuit al lotului. Și-a schimbat echipa, am văzut că îi merge bine, dar trebuie să se refacă după o accidentare. Cred că va fi gata pentru meciul cu Danemarca. Am văzut evoluțiile lui Alibec la Steaua, este o presiune mare pe el, dar am văzut cu a făcut față acestui lucru. La echipa națională a fost mereu un element pozitiv și vreau să-i ofer o motivație, îl chem pentru că știu că dacă-l voi trimite pe teren va da totul pentru victoria României. Chipciu este un jucător polivalent, poate evolua pe mai multe posturi și a jucat foarte bine pentru Anderlecht. L-am urmărit cu Atenție și pe Claudiu Keșeru la Ludogorets, a jucat 90 de minute în ultima partidă și poate oricând marca. Este un atacant bun. Adi Popa s-a descurcat bine până acum, a ajuns la Reading și chiar dacă nu prea a jucat îl vreau în echipă. Pe Andrei Ivan l-am văzut la ultima acțiune și l-aș fi băgat cu Rusia. Vreau să petrec mai mult timp cu el și trebuie să vadă această convocare ca pe o recompensă pentru evoluțiile sale, dar și ca pe o motivare să meargă mai departe, să realizeze mai multe și că trebuie să fei mai puternic din punct de vedere mental, dar voi discuta cu el la echipa națională despre acest lucru.

Am decis să fac o listă suplimentară. Acești jucători trebuie să fie pregătiți în cazul în care unul sau mai mulți jucători din lot devin indisponibili. Mățel are o ușoară accidentare, dar vom vedea cum se va reface. Este mereu o alternativă, dacă se întâmplă ceva. Poate este o surpriză faptul că nu l-am convocat pe Hoban, pentru că el era o prezență obișnuită la lot, chiar și ca titular. Îi suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut și știm că, dacă avem nevoie, îl putem chema oricând. Am avut câteva întâlniri cu Grozav și aș putea să-l chem, e gata pentru echipa națională. Poate o surpriză pentru unii, dar nu și pentru mine, ar putea fi Adrian Stoian, de la Crotone, pe care l-am urmărit și traversează o perioadă foarte bună în Serie A și pentru mine este doar o problemă de timp până când va fi chemat la echipa națională. Acest lucru trebuie să fie o motivare pentru el să continue așa pentru că are ușa deschisă la echipa națională.

Florin Niță e un portar de încredere pentru mine, nu am niciun dubiu că poate ajuta echipa națională. Steliano Filip este un jucător de la care așteptăm mai mult, dar care se află în vederie noastre pentru că are mult potențial de a-și îmbunătăți calitățile și de a evolua mereu la un nivel ridicat. Tamaș este un jucător pe care îl poți convoca imediat. Are experiență și este un caracter puternic. Sunt convins că poate ajuta echipa națională .

În concluzie, cred că am făcut o selecție bună, iar fotbaliștii de pe lista adițională trebuie să fie motivați pentru că au ușa deschisă. Cred că avem un mix de experiență, fotbaliști care își asumă responsabilitatea, jucători tineri foarte talentați și care au demonstarat că au calități. Deci avem o combinație bună și vom fi uniți pentru acest meci cu Danemarca”, a declarat Christoph Daum pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Lotul României pentru meciul cu Danemarca

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra).

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor).

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra).

Atacanți: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogorets).

În afară de cei 24, Daum a anunțat și o listă adițională, care cuprinde 7 jucători. Dintre aceștia va alege în cazul în care unul din cei convocați inițial nu va putea evolua.

Lista adițională

Florin Niță (FC Steaua București) - Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Tamaș (FC Steaua București), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Adrian Stoian (Crotone), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi).

Trebuie specificat că Florin Andone este suspendat pentru jocul cu Danemarca.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Clasamentul grupei E

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Etichete: romania , echipa nationala , lot romania , christoph daum , daum romania , lot echipa nationala , selectie daum , explicatii daum


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul

Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
”Eu am avut mereu bani. Mi-am permis mereu aroganțe”. Cum și-a gestionat milionarul viața de fotbalist
marica bani
Clubul din liga a patra cu datorii de 10.500.000 €: ”Nu suntem sub presiune”
Grimsby Town FC v Wrexham FC, EFL Sky Bet League 2 - 23 Mar 2024
Citește și
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Exclusiv Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă înainte de EURO: ”E cea mai mare problemă”
anghel-iordanescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură