• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Scandalul dintre Steaua şi naţională e departe de a se fi încheiat, după ce formaţia campioană a refuzat să îşi trimită jucătorii la selecţionata divizionară a lui Iordănescu. Un caz similar a avut loc în 2004, tot cu roş-albaştrii în prim plan. Comisia de disciplină nu a luat atunci vreo măsură.

La 12 ani distanţă de la un episod în care Victor Piţurcă a refuzat să îi lase pe stelişti la naţională, într-un cantonament programat în afara datelor FIFA, Reghecampf a procedat identic. Iordănescu, selecţioner şi atunci, nu a putut să ia vreo măsură împotriva echipei care tocmai fusese preluată de Gigi Becali.

În jurul refuzului roş-albaştrilor de a le permite fotbaliştilor să onoreze convocarea la selecţionata divizionară a "Generalului" s-a foarte mult tam-tam. Steaua s-a apărat, explicând că nu este vorba de prima reprezentativă şi că nu este obligată să trimită jucători la lot în afara datelor din calendarul FIFA. Chiar şi aşa, reacţiile din partea rivalilor din campionat au fost extrem de acide, toţi condamnând atitudinea avută de conducerea campioanei.

Interesant este că acum 12 ani a avut loc un episod identic, care nu a atras cu sine vreo sancţiune împotriva Stelei. Asta în ciuda faptului că s-au făcut presiuni imense ca jucătorii să fie suspendaţi, iar clubul depunctat. Alexandru Boc, preşedintele de atunci al Comisiei de Disciplină, a fost ameninţat că va fi demis dacă nu va tăia în carne vie.

"Înainte de şedinţa comisiei pe care o prezidam, unii preşedinţi de cluburi s-au întâlnit în secret la restaurant, la Operă. Acolo s-au pus de acord să facă o alianţă împotriva Stelei. În primele 3 etape ale returului, Steaua juca şi cu Rapid, dar şi cu Dinamo.

Jean Pădureanu avea influenţă mare atunci, iar după discuţia lor, m-a sunat. "Sandule, trebuie să ne vedem. Urgent!". M-am întâlnit cu el, iar mesajul a fost unul direct, clar, ameninţător: "Dacă nu suspenzi jucătorii, dar şi Steaua, atunci o să te schimbăm".", a recunoscut Boc pentru Gazetă. Acesta nu a respectat doleanţele rivalelor Stelei, deoarece nu exista cadru legal pentru ca roş-albaştrii să fie sancţionaţi. Între timp articolele privind această speţă au rămas la fel, astfel că, în opinia fostului mare fundaş al lui Dinamo, Rapid şi Craiova, campioana va scăpa şi de această dată "basma curată".