• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

După 2 ani şi jumătate Steaua nu are vreun jucător în primul "11" al naţionalei. Dacă atunci a fost o situaţie de conjunctură, bazată pe înţelegerea lui Piţurcă, acum Iordănescu a luat această decizie strict din punct de vedere sportiv.

În urmă cu 2-3 ani Steaua reprezenta scheletul naţionalei, rezultatele bune din perioada în care echipa era antrenată de Reghecampf determinându-l pe Victor Piţurcă să convoace şi 8-9 jucători ai roş-albaştrilor.

Astăzi, lucrurile stau diferit, Iordănescu chemând la lot unul singur, pe Adi Popa. Cum Torje i-a fost preferat în echipa de start contra Italiei (vezi aici primul "11"), Steaua se vede în poziţia de a nu avea vreun jucător titular la naţională.

Ultima oară când am asistat la un lucru similar s-a întâmplat chiar în perioada în care Piţurcă era selecţioner. Doar că decizia de atunci a tehnicianului nu a avut legătură cu forma sportivă, ci cu faptul că Steaua abia câştigase campionatul şi urma să înceapă pregătirile repede, pentru a participa în preliminariile Ligii. Piţurcă a înţeles acest lucru şi a decis să nu le strice fotbaliştilor campioanei vacanţa.

Atunci, România a disputat un amical împotriva lui Trinidad&Tobago, încheiat cu scorul de 4-0. Ciprian Marica a fost omul meciului, marcând un hattrick (31, 33, 81), cel de-al 4-lea gol fiind înscris în proprie poartă de un adversar, Cyrus.

Înainte de meciul din iunie 2013, Piţurcă a dat celebra declaraţie legată de Trinidad&Tobago. "E în primele 83 de naţionale ale lumii", a încercat să explice selecţionerul valoarea ridicată a opozantului, spre amuzamentul tuturor.