• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Selecţionerul Italiei, Antonio Conte, are numai cuvinte de laudă la adresa naţionalei României, înaintea amicalului dintre cele două echipe care va avea loc marţi, la Bologna. Antrenorul squadrei azzurra i-a remarcat pe Ciprian Tătăruşanu şi Vlad Chiricheş, doi dintre românii din Serie A TIM.

"Vreau să văd o echipă care ştie ce să facă şi atunci când are minge, şi atunci când nu o are. În Belgia, au fost câteva episoade nefavorabile, au fost câteva neatenţii pentru care am plătit un preţ scump. dar mâine vrem să dăm continuitate lucrurilor bune pe care le-am văzut vineri.

România e o echipă bună. Nu a pierdut în preliminarii şi a primit doar două goluri. Va fi un test important, exact un lucru pe care îl căutăm", a spus tehnicianul de 46 de ani.

Lider în Italia, cu Fiorentina, Tătăruşanu l-a impresionat pe fostul antrenor al lui Juventus. Şi Chiricheş e un fotbalist valoros, consideră Conte.

"Tătărușanu a demonstrat că are calități. A fost nevoit să-l înlocuiască pe Neto, într-un moment deloc ușor, și a demonstrat că are personalitate şi că e un portar valoros. Chiricheş este un jucător de top şi cu experienţă", a afirmat selecţionerul azzurrilor.

Italia vine după un eşec, scor 1-3, suferit în deplasare cu Belgia, noul lider al clasamentului FIFA. Antonio Canderva a marcat unicul gol al cvadruplei campioane mondiale la Bruxelles.