• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Calificată direct la turneul final din Franţa, naţionala României a început pregătirile pentru Euro 2016. Tricolorii vor juca un prim amical de lux, în compania Italiei, pe 17 noiembrie, de la 21:45, la Bologna. FRF a anunţat ieri perfectarea unei noi partide de pregătire contra unui nume mare al fotbalului mondial, Spania. 

Selecţionerul a anunţat că până la Euro îşi doreşte 6 amicale contra unor echipe puternice, în care va avea ocazia să vadă la lucru mai mulţi fotbalişti. În calculele lui Anghel Iordănescu ar putea intra şi Adrian Mutu. Cu o singură condiţie, însă: atacantul care va împlini 37 de ani în ianuarie să joace şi să o facă bine. 

Actualmente la Pune City, "Briliantul" a bifat doar cinci meciuri în Superliga din India, reuşind un gol şi o pasă de gol. El a afirmat în repetate rânduri că vrea să revină în sânul echipei naţionale, iar acum vrea să-şi joace ultima carte la Euro 2016. Unul dintre ţelurile lui Mutu este locul 1 în topul golgheterilor all-time ai României. În acest clasament, atacantul lui Pune City se află la egalitate cu Gică Hagi (35 de goluri).

Vrea în Liga 1

Mutu a discutat cu Iordănescu şi i s-a transmis că va intra în vederile selecţionerului doar dacă va juca meci de meci la echipa sa şi dacă avea evoluţii constant bune. Pentru asta, "Briliantul" trebuie să revină în circuit şi să-şi găsească echipă, deoarece sezonul din Superliga indiană se încheie în această toamnă, iar următorul va începe abia în septembrie 2016.

Astfel, principalul obiectiv al lui Mutu este revenirea în Liga 1, unde poate fi sub "lupa" lui Iordănescu. Atacantul şi-ar dori să evolueze la o grupare care să se lupte la titlu în România, deşi se mai află în tatonări cu o formaţie din liga a doua franceză, dar şi cu una de primă ligă din Grecia. Până acum, Mutu nu a avut discuţii cu niciun club din Liga 1, însă şi-a arătat disponibilitatea de a reveni în ţară, la un club cu pretenţii. 

În România, Mutu a evoluat pentru FC Argeş, Dinamo şi Petrolul. Din curtea roş-albilor a plecat în fotbalul mare la doar 20 ani. În perioada de mercato de la mijlocul sezonului 1999-2000, atacantul semna cu Inter Milano.

România îşi va afla adversarele de la Euro 2016 la tragerea la sorţi care va avea loc pe 12 decembrie.


 

"Mă gândesc la Mutu din când în când, dar nu să îl convoc. Eu ştiu că îşi doreşte acest lucru" - Anghel Iordănescu