• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Cristi Dulca (43 de ani), selecționerul naționalei de tineret a României, a vorbit, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, despre meciul cu Danemarca, dar și despre problemele de lot pe care le are înaintea celor două partide, cu nordicii, dar și cu Țara Galilor, meci care se va disputa marți, 17 noiembrie.

Selecționerul reprezentativei U21 a explicat de ce nu l-a convocat pe Florin Tănase de la FC Viitorul, și a spus că pentru posturile de fundaș dreapta și cel de fundaș stânga are foarte puține soluții.

România U21 - Danemarca U21, meci din cadrul preliminariilor pentru Euro 2017, Grupa 5, programat vineri, 13 noiembrie, la Giurgiu, va începe la ora 19:45 și va ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Meciul va putea fi urmărit și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.

Tocmai de aceea, atunci când a fost întrebat de ce nu i-a convocat, măcar pentru meciul cu Danemarca, pe Steliano Filip (Dinamo) și pe Andrei Ivan (CSU Craiova), Dulca a replicat:

”Steliano Filip este un jucător pe care nea Puiu îl vede cu potențial de a evolua și mă bucur că pleacă jucători de la tineret la echipa mare. Problema e că la mine e greu să găsești un fundaș stânga de valoare în toată România.

Sigur că am vorbit, întrebați-l pe nea Puiu de ce-l ține acolo. Eu mi-aș dori ca el să poată juca vineri pentru noi, pentru că eu acum improvizez cu Manea fundaș stânga. De altfel, am jucat în toate meciurile cu Manea pe stânga, provenit din fundaș dreapta, cu excepția meciului cu Armenia, în care l-am putut folosi pe Filip”, a spus Dulca.

Doi dinamovişti, un stelist şi un rapidist în lotul naţionalei U21 pentru "dubla" cu Danemarca şi Ţara Galilor

Referitor la Andrei Ivan, selecționerul tricolorilor mici a replicat:

”Eu am avut două momente în care am vrut să-l convoc pe Ivan, dar mereu a fost accidentat. Acum este bine, a evoluat și a fost chemat tot la echipa mare. Am vorbit cu Ivan, este un băiat sincer care vrea să crească foarte mult într-un timp foarte scurt. S-a văzut asta și în campionat, are o ambiție foarte mare”, a mai spus Dulca.

”Fiecare antrenor își face strategia lui, are planurile lui”, a mai spus Dulca în concluzie.

Într-un final, Cristi Dulca a vorbit și despre meciul cu Danemarca.

”Păi, ținând cont că e vineri, 13... (râde). Îmi doresc să câștig, i-am văzut în două meciuri, e destul de greu. Nu joacă tipic fotbalului nordic. Pleacă cu minge de la portar, construcție bună, individual foarte buni, foarte puternici ca și echipă”, a conchis Dulca.