• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România a debutat cu o victorie clară în stagiul de pregătire din Antalya, 5-1 cu Torpedo Kutaisi, dar selecţionerul Anghel Iordănescu este nemulţumit de modul în care FRF a organizat turneul.

"Mi-am dorit cu totul altceva. Am vrut să întâlnim echipe naţionale, pentru ca jucătorii să-şi poată adăuga în palmares selecţii, evoluţii la echipa naţională. Primiţi răspunsuri de la conducerea FRF", a declarat Iordănescu.

În privinţa meciului cu echipa care ocupă locul 10 în Georgia, antrenorul "tricolorilor" a spus că elevii săi "au avut atitudine, au fost pozitivi, au jucat pe atac, şi-au creat ocazii. Îi remarc pe toţi".

"Au fost multe lucruri bune, lucruri pozitive, dar sunt şi lucruri care ne dau de gândit şi trebuie corectate. E firesc să fie aşa, pentru că am avut 11-12 debutanţi şi 10 jucători sub 23 de ani. Regret că nu am avut decât trei jucători cu o experienţă mai bogată", a precizat "Generalul".

Selecţionerul a revenit şi asupra conflictului cu Steaua, care care nu le-a permis jucătorilor să participe la turneul naţionalei.

"Regret că nu au fost şi jucătorii cu experienţă de la Steaua - Papp, Popa. Jucători care puteau aduce un plus. Eu sunt convins că jucătorii de la Steaua vor să vină la naţională.

Eu nu trebuie să am o poziţie, eu sunt doar antrenorul echipei naşionale. Aştept din partea Comitetului Executiv, a comisiilor abilitate să se sesizeze. Vreau să se facă o analiză exact la ceea ce s-a întâmplat.

Jucătorii de la Steaua au fost convocaţi, turneul a fost votat în Comitetul Executiv în octombrie, iar cluburile au avut la dispoziţie 20 de zile să-şi pregătească programul. Cred că 20 de zile sunt suficiente pentru acumulări. Pentru mine, lucrurile sunt simple, sunt clare", a insistat Iordănescu.

Cu un gol şi o pasă decisivă, Andrei Ivan a fost unul dintre remarcaţii amicalului cu Torpedo Kutaisi, dar atacantul Craiovei mai are multe de învăţat, crede selecţionerul.

"Trebuie să-l lăsăm în pace, să fie liniştit. Mai are multe de învăţat. E bine pentru el dacă se transferă la un club mare, dar mai trebuie să crească, are încă multe de învăţat", a apreciat Anghel Iordănescu.