• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Scandalul dintre Steaua şi echipa naţională e un nou prilej pentru Mircea Sandu să critice noua conducere a federaţiei, pe care o acuză că nu a gestionat corespunzător cantonamentul "tricolorilor".

Cantonamentul naţionalei în Antalya a iscat o adevarată furtună în fotbalul românesc. Fost preşedinte al FRF, Mircea Sandu consideră că oficialii federaţiei puteau găsi o soluţie mai convenabilă pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii pe care selecţionerul Anghel Iordănescu s-ar putea baza în viitor.

"Nu se impunea o atât de mare agitaţie în jurul echipei naţionale, pentru că nu vorbim de naţională, ci de o serie de jucători pe care ar fi vrut să îi aibă în pregătire, să le explice ce îşi doreşte la Campionatul European şi să îi vadă la lucru.

Ar fi trebuit ca cei trei-cinci antrenori care sunt la naţională să fie trimişi în Turcia, Spania, Cipru, pe unde avem echipe, pentru că ar fi costat mai puţin. Ar fi stat o săptămână în preajma fiecărei echipe şi le-ar fi transmis antrenorilor rugămintea selecţionerului. Cu 25-30.000 de euro s-ar fi rezolvat fără să mai iasă această tevatură.

Cred că era o soluţie mai bună pentru toată lumea şi nu mai apărea această ceartă, această lipsă de protecţie care nu e asigurată selecţionerului", a declarat Sandu, la Digi Sport.

Cu toate acestea, Mircea Sandu e de partea lui Anghel Iordanescu în conflictul cu Steaua.

"Dintre Iordănescu şi Reghe, cel care trebuie să facă pasul e Reghe. El trebuia să se ducă la cantonament să discute, să găsească soluţia împăcării, pentru că naţionala nu poate renunţa la jucătorii Stelei, iar Steaua are nevoie de naţională, pentru că e recompensată cu sume foarte mari pentru jucătorii convocaţi şi trebuie să încheie acest litigiu. Cei de la federaţie nu vor reuşi niciodată, n-au această experienţă. Eu nu vreau să-i critic, dar habar n-au", a spus Sandu.

Anghel Iordănescu are 27 de jucători la dispoziţie în cantonamentul din Antalya, care se va încheia pe 6 februarie. "Tricolorii" vor disputa primul meci de verificare mâine, de la ora 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, cu Torpedo Kutaisi.