• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Adrian Mutu a revenit în Liga 1, la ASA Târgu Mureș, decis să îl impresioneze pe Anghel Iordănescu pentru a se putea întoarce și la echipa națională după trei ani de la ultima convocare, cu Ungaria, scor 2-2, în 2013, în preliminariile pentru CM 2014 din Brazilia.

Atacantul de 37 de ani este golgheter all-time al naționalei României, la egalitate cu Hagi, ambii cu câte 35 de reușite, dar ”Briliantul” vrea prima poziție doar pentru el. Pentru asta mai are nevoie de un gol, lucru pe care fostul selecționer, Victor Pițurcă, i l-a ”interzis”, scoțându-l din circuitul naționalei. Cu Iordănescu, Mutu speră la o nouă șansă pentru a fi la Euro, unde să înscrie golul care îi lipsește pentru a intra în istorie.

Adrian Mutu își amintește că în 2000, la Campionatul European din Olanda și Belgia, putea înscrie golul care îi lipsește azi în meciul cu Anglia, dar că Ionel Ganea i-a ”răpit” șansa.

”Eram în teren atunci, da, o victorie cu 3-2, dacă nu mă înșel. O victorie foarte frumosă, extraordinară. Îmi aduc aminte că trebuia să bat penalty atunci și Ganea mi-a luat mingea din mână.

Eram prea mic ca să-i spun ceva și a executat și foarte bine a făcut. A fost un meci în care am jucat pentru că Hagi avea cartonașe galbene și domnul Ienei, dacă nu mă înșel, m-a băgat în teren atunci. Aveam o emoție rară, ceva care o să țin minte întotdeauna. La fel și pe jucătorii de atunci. Îmi aduc aminte că juca și Paul Ince atunci, era unul dintre idolii mei”, a povestit Adrian Mutu.

”Briliantul” a analizat grupa de la Europene și spune că Elveția și Albania sunt echipe la îndemâna naționalei noastre. ”În afară de Franța, celelalte echipe nu le văd... Sunt la nivelul nostru, să zic așa. Cu Franța va fi greu, asta se știe, sunt foarte greu de bătut. Au jucători foarte mari, joacă acasă, e primul meci, vor să câștige Campionatul European. Cred că dacă scoatem un egal ar fi superb”, a spus atacantul lui ASA.

Fostul ”decar” al naționalei s-a situat de partea lui Anghel Iordănescu în conflictul acestuia cu Steaua. ”Acum, normal că trebuia să te prezinți la echipa națională! Pare puțin ciudat, pentru că toate celelalte echipe sunt în pregătiri și se face o altă pregătire decât la echipa națională. Problema e că... adică eu cred că domnul Iordănescu, de fapt sigur, nu i-a chemat ca să-i antreneze fizic mai bine. I-a chemat probabil ca să vadă anumiți jucători și cum sunt în pregătire”, a mai spus Adrian Mutu.