• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Continuă scandalul dintre Anghel Iordănescu şi Laurenţiu Reghecampf, în legătură cu jucătorii Stelei pe care selecţionerul îi cheamă în cantonamentul de iarnă, unul care se suprapune cu perioada de pregătire a campioanei. După ce "Generalul" a comentat că este obligaţia cluburilor să lase jucătorii la echipa naţională, Reghe l-a contrazis.

"Să vină nea Puiu să antreneze el Steaua şi mă duc eu la naţională şi îi iau toţi jucătorii. Nu mă interesează să vin la naţională şi nici să vorbesc cu Iordănescu. Jucătorii nu vor dori să meargă la echipa naţională, va fi mai important să joace 4 luni la Steaua decât 3 meciuri la naţională.

Îmi doresc că fotbalul românesc să aibă de câştigat, dar nu vreau să îmi ia jucători din cantonament şi să îmi influenţeze cantonamentul. Oprim campionatul şi pregătim jucătorii pentru Iordănescu. Eu mi-am făcut datoria, în toate discuţiile i-am arătat că îl respect, nu doresc un conflict. În perioada de pregătire, trebuie să vedem care sunt jucătorii pe care ne bazăm în următoarea perioadă.

E o decizie a comitetului executiv, dar noi o putem ataca. Nu e o dată fixată de UEFA. Dacă nu merită să îi ia la Euro, să nu îi ia. Jucătorii sunt selecţionaţi după formă, nu în funcţie de turneul pe care îl face. Dacă ne spune că toţi jucătorii care merg la acest turneu ajung şi la Euro, atunci e bine.

Obiectivul echipei este câştigarea campionatului şi calificarea în grupele Champions League. Avem nevoie de toţi jucătorii la cantonamente. Noi nu suntem obligaţi când nu e o dată fixată de UEFA să lăsăm jucătorii la naţională. E o situaţie dificilă, trebuie să câştig campionatul", a spus Reghecampf, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Echipa naţională are programat în această iarnă, între 24 ianuarie şi 6 februarie, un turneu în care va disputat câteva amicale, care se suprapune cu perioada de pregătire a formaţiilor de club.

Steaua va efectua două stagii de pregătire, unul în perioada 10-21 ianuarie (Belek) şi al doilea în perioada 24 ianuarie - 7 februarie (Kadriye).

VIDEO CU DECLARAŢIILE LUI REGHECAMPF