• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mircea Sandu a vorbit despre candidatura lui Ionuț Lupescu la președinția Federației Române de Fotbal. ”Nașul” a dezvăluit faptul că actualul director al comisiei tehnice de la UEFA nu are de gând să plece de la forul internațional pentru FRF.

Totuși, Mircea Sandu speră ca fostul internațional român să se răzgândească. ”Nașul” consideră că Lupescu ar fi cea mai bună soluție pentru postul de președinte la FRF dat fiind cunoștințele pe care le-a dobândit de când este într-o poziție oficială la forul internațional. ”Nu vine Ionuț Lupescu de acolo. Pentru fotbalul românesc ar fi minunat să vină pentru câte știe, dar nu cred”, a spus Mircea Sandu. Fostul președinte al FRF mai este de părere că în viitor Ionuț Lupescu poate promova în organigrama UEFA și poate ajunge chiar secretarul general al forului. ”Oricine ar fi în poziția lui, care poate ajunge secretar general adjunct sau secretar general al UEFA s-ar putea întâmpla în următorii zece ani dar el a intrat acolo pe un anumit trend, e apreciat”, a mai spus Mircea Sandu la Digi Sport Matinal.

Alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal vor avea loc anul viitor, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ionuț Lupescu a activat în cadrul FRF timp de 5 ani, perioadă în care a ocupat funcția de director sportiv.

74 de meciuri și 6 goluri are Lupescu ca jucător în tricoul echipei naționale.

Ionuț Lupescu s-a declarat de mai multe ori dezamăgit de abilitățile celor care conduc în ziua de azi fotbalul românesc, în special de Răzvan Burleanu.

”E un amatorism total în ceea ce privește forurile care conduc fotbalul românesc, pentru că regulamentele trebuie să fie foarte clare, ca să nu mai fie probleme”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Digi Sport.

Ionuț Lupescu a lansat un alt atac în direcția președintelui FRF, Răzvan Burleanu, după ce acesta declarase că a discutat cu fostul mijlocaș la Cardiff.

"Nu-mi aduc aminte să fi discutat cu Burleanu. Singura întâlnire a fost când eram în lift cu Ferguson. A intrat și el, l-am salutat și atâta tot. Dacă această a fost o discuție...Din ce știu eu, o discuție înseamnă mai mult decât un simplu salut. Eu salut pe oricine, că așa e civilizat, dar asta a fost și nimic mai mult" a declarat "Kaiserul".

"Asta e o dovadă că se minte foarte mult. Nu am discutat cu domnul Burleanu și nu mai pot să am o discutție cu el. Le-am spus și lui și celor doi secretari la congresul de la Helsinki că eu susțin pe toată lumea, dar nu pot să stau de vorbă cu mincinoși. Le-am spus în față acest lucru, iar asta e încă o dovadă că folosește anumite ocazii să arunce în presă lucruri care nu sunt adevărate. Am crezut că sunt băieți tineri care doresc să muncească și să facă treabă, dar cu minciuna nu poți să faci treabă. Eu mă delimitez de oamenii aceștia" a adăugat fostul mijlocaș.

Lupescu, în prezent șeful comisiei tehnice de la UEFA, a vorbit și despre o eventuală candidatură la președinția Federației Române de Fotbal și înclină să rămână la UEFA, dar a lăsat de înțeles că s-a putea răzgândi.

”Se speculează numele meu când e vorba de FRF, dar nu știu deocamdată ce o să fac. Mă simt foarte bine aici. Dacă la anul mă hotărăsc să fac altceva vom vedea, dar, în general, acolo unde ai fost o dată nu e bine să te întorci”, a mai spus Lupescu.