• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adrian Mutu e liber de contract, după despărțirea de indienii de la FC Pune City. Atacantul de 36 de ani nu a mai fost convocat la națională în timpul mandatului lui Victor Pițurcă, dar odată cu schimbarea de selecționer, a sperat că va fi readus printre ”tricolori”. ”Briliantul” mai are nevoie de un singur gol în tricoul naționalei pentru a deveni cel mai bun marcator all-time al României în solitar. Deocamdată, atacantul împarte acest titlu cu Gică Hagi, ambii având câte 35 de goluri.

Poate și de aceea, dar și pentru că vrea să mai joace la un turneu final înainte de retragere, Mutu face tot posibilul să ajungă la vară în lotul lui Iordănescu. Iar pentru asta, are în primul rând nevoie de o echipă. Conștient de acest lucru, ”Briliantul” este dispus să revină chiar și în Liga 1, pentru a strânge meciuri și a fi sub ochii selecționerului. Și unde poate să facă asta cel mai bine dacă nu în echipa fiului selecționerului?

Săpunaru i-a arătat calea

Mutu s-a întâlnit cu Edi Iordănescu, pentru a-i transmite acestuia că e dispus să joace la Pandurii. Narcis Răducan, președintele clubului gorjean, a confirmat informația, într-un interviu acordat pentru ziare.com. ”A fost o discuție între Edi Iordănescu și Adrian. S-au întâlnit la o cafea. Ei sunt și prieteni și au vorbit. Deocamdată, nu este nimic concret, a fost mai mult o discuție informativă”, a dezvăluit oficialul Pandurilor.

La Pandurii se mai află un ”tricolor” care și-a relansat cariera și a revenit la națională, după ani buni petrecuți în străinătate. Este vorba de Cristi Săpunaru, a cărui carieră a cunoscut un reviriment sub comanda lui Edi Iordănescu, jucând 11 meciuri și marcând patru goluri. Și - ceea ce vrea să facă și Mutu - Săpunaru a revenit după trei ani la națională, la amicalul Italia-România 2-2, din luna noiembrie.