• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cosmin Contra vrea să schimbe sistemul la naţionala României, iar pentru acest lucru încearcă să fure meserie de la unul dintre cei mai în vogă antrenori din fotbalul european.

Adrian Mutu a dezvăluit în presa italiană că selecţionerul României îşi doreşte să descopere secretele sistemului 4-3-3 şi vrea să facă acest lucru urmărindu-i pe cei mai buni antrenori care îl folosesc. Printre ei se numără şi Maurizio Sarri, cel care îl pregăteşte pe Vlad Chiricheş la Napoli, actualul lider din Serie A TIM.

Deşi l-a învins de două ori în grupele Ligii Campionilor, Pep Guardiola a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Sarri. Ba chiar a mers mai departe şi a spus că formaţia de lângă Vezuviu a fost cel mai dificil adversar pe care l-a avut în carieră.

Antrenorul lui Manchester City nu este singurul admirator al lui Sarri. Mutu, în prezent manager sportiv al FRF, se declară la rândul său fanul tehnicianului de 58 de ani, pe care îl consideră un "maestru al tacticii".

Singurul român cu peste 100 de goluri marcate în Serie A s-a aflat în tribună la meciul Napoli-Shakhtar Donetsk 3-0, alături de Cosmin Contra. "Guriţă" vrea să descopere secretele lui Sarri şi chiar ia în calcul posibilitatea de a schimba sistemul de joc la naţionala României.

"Sarri e un maestru al tacticii, pe care îl admir mult. Am văzut câteva scheme şi e excepţional, un adevărat maestru al tacticii. Contra vrea să înţeleagă sistemul 4-3-3 de la cei mai buni antrenori, pentru că el foloseşte un alt modul. Însă îşi doreşte să schimbe totul la naţională, să aducă tineri şi, probabil, va schimba şi sistemul", a declarat Mutu, la Radio CRC.

Oficialul federaţiei nu a renunţat încă la visul său de a deveni antrenor. Iar Sarri rămâne un model şi pentru el: "Mereu e ceva de învăţat de la el. Mă voi întoarce la Napoli, pentru a sta mai mult cu el".