• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Veteranul Lucian Sânmărtean, care la 13 martie a împlinit 36 de ani, se pregăteşte să-i predea ştafeta debutantului Nicuşor Stanciu (22 de ani) la naţională.

Foşti coechipieri la Vaslui şi la Steaua, mijlocaşii între care e o diferenţă de vârstă de 14 ani se vor reîntâlni la amicalele cu Lituania şi cu Spania.

”L-am avut coleg pe Nicușor, l-am luat sub aripa mea încă de la Vaslui. Încă de la început i-am prezis o carieră foarte frumoasă. Este un copil liniștit iar venirea domnului Reghe l-a ajutat pentru că l-a pus pe linie, e într-o formă extraordinară”, a spus Sânmărtean, într-un interviu telefonic acordat în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

Altfel, Sânmărtean, care nu ar spune nu unei reveniri la Steaua, îl aşteaptă sub tricolor şi pe Ciprian Marica. Cei doi internaționali au mai făcut echipă la naţională în mandatul lui Răzvan Lucescu din urmă cu cinci ani.

”E un jucător de valoare, a făcut performanțe notabile la națională. Accidentarea îl trage ușor înapoi, dar își va reveni. Mai este timp până la turneul final. Dacă-și revine rapid, intră și joacă, va fi o soluție pentru turneul final”, a mai spus fotbalistul celor de la Al Ittihad.

Ciprian Marica (30 de ani) a jucat un singur meci în preliminariile pentru Euro 2016. Actualul stelist a bifat chiar primul meci din grupa de calificare, când a şi marcat decisiv în Grecia, scor 0-1.

În altă ordine de idei, fapt rar întâlnit în mandatele lui Anghel Iordănescuselecţionerul a anunţat deja lotul convocat pentru dubla cu Lituania şi Spania, meciuri care se vor disputa pe 24, respectiv 27 martie,înaintea etapei a 3-a din play-off şi play-out.