• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gheorghe Craioveanu, fostul atacant al Universității Craiova, dar și al echipei naționale, a dezvăluit, în premieră la Digi Sport, care a fost motivul pentru care el nu a fost inclus de Anghel Iordănescu în lotul tricolorilor pentru Cupa Mondială din 1994.

Actualul analist, stabilit de mai mulți ani în Spania, colaborator și al postului de radio ”Onda Cero”, a spus ce l-a supărat suficient de mult pe fostul și actualul selecționer de a luat decizia de a renunța la serviciile lui Craioveanu.

”În iarna acelui an, a fost acel turneu de pregătire din Elveția, cu Hong Kong și Coreea. Eu jucam la Craiova, eram om de bază acolo, dar în cantonament mi s-a transmis să joc atacant central, vârf, 9. 

Ei bine, atunci am avut tupeul, cum se spune, să-i spun lui nea Puiu că nu pot juca nouar, că eu sunt al doilea vârf, că joc mai bine când vin cu fața la poartă, decât să joc cu spatele, că nu am un joc bun de cap.

Știți care a fost reacția lui nea Puiu? Ce, ce, oltene? Stai acasă! Și am stat acasă”, a povestit, râzând, Craioveanu la Digi Sport.

Prezența României la Cupa Mondială din 1994 va rămâne pentru totdeauna una de referință în istoria fotbalului românesc. După 3-1 cu Columbia, 1-4 cu Elveția și 1-0 cu SUA, pentru tricolori a urmat meciul din optimi contra Argentinei. A fost cel mai frumos meci din istoria echipei noastre și o victorie de poveste în fața naționalei lui Maradona (suspendat), scor 3-2. Din păcate, în sferturi, drumul României la World Cup’94 s-a întrerupt după om partidă de coșmar cu Suedia, pierdută la loviturile de departajare, 4-5 (2-2 după 120 de minute de joc).