• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Constantin Budescu a refuzat Steaua și a plecat în Qatar, la Umm Salal, unde va încasa la semnătură, potrivit lui Marius Șumudică, mai mult decât ar fi primit de la roș-albaștri într-un an de zile.

Alegerea, care s-a bazat exclusiv pe oferta financiară foarte bună a șeicilor, l-ar putea costa scump pe Budescu, căruia îi scad șansele de a face parte din lotul pentru Euro 2016. Cel puțin așa susține selecționerul Anghel Iordănescu, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru Digi Sport.

”De câte ori se discută transferul unui jucător, am emoții foarte mari și o senzație de teamă, de reținere. Și nu pentru că nu ar ieși respectivul transfer, ci pentru că îmi doresc să-i văd pe jucători la echipe bune din Europa.
Budescu merge într-o zonă delicată.

Îl aveam aici, îl urmăream, știam cum e. Va fi foarte greu de urmărit acolo plus că și zona respectivă este una delicată. Trebuie să dovedească faptul că rămâne jucătorul de care naționala are nevoie”, a spus Iordănescu pentru Digi Sport.

Budescu - care ar putea rata cantonamentul tricolorilor -, în cazul în care va semna cu Umm Salal, nu ar fi singurul fotbalist român din Qatar care ar putea veni la națională. Dragos Grigore a fost element de bază în actualele preliminarii, deși joacă pentru Al Sailiya. În zona arabă mai evoluează și Lucian Sânmărtean, dar în Arabia Saudită, la Al Ittihad, și el fiind de asemenea chemat constant la națională în recentele preliminarii.

Marica, în schimb, are toate șansele să revină sub tricolor, chiar dacă selecționerul a preferat să-l lase să se antreneze cu Steaua.

”Puteam să-l iau pe el, Bourceanu, Mutu, dar cred că era necesar ca Ciprian să rămână la Steaua, să fie supravegheat de antrenorul de club pentru că el de foarte mult timp a lipsit din circuitul fotbalistic. Are 8 luni de când n-a mai jucat”, a mai spus Iordănescu în interviul acordat televiziunii noastre.

Ciprian Marica a debutat la echipa națională sub comanda lui Anghel Iordănescu, într-un amical cu Italia din 2003.