• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

VIDEO România U21 - Danemarca U21 0-3. După al doilea eșec al tricolorilor mici, din cadrul preliminariilor pentru calificarea la Euro 2017, selecționerul Cristi Dulca s-a declarat dezamăgit de joc și a spus și ce-și reproșează.

”Sunt dezamăgit de joc, am avut momente bune pe alocuri, știam că întâlnim o echipă foarte puternică, atât fizic, cât și tehnic și tactic. De aceea, am mizat pe o echipă cu talie, cu Nedelcearu în centrul terenului și cu cei patru fundași.

Din păcate, nu am reușit să ne ridicăm la nivelul lor, am primit foarte repede primul gol, exact cum ne așteptam, cu intrarea mijlocașilor și centrare în fața porții, dar, din păcate, nu am reușit să contracarăm astfel de faze.

Deocamdată, ăștia suntem. Până la urmă, am pierdut doar o bătălie, nu și războiul. Urmează o deplasarea grea în Țara Galilor și eu sper să reușim un joc mult mai bun acolo”, a spus Dulca.

Selecționerul naționalei de tineret este conștient că șansele de calificare au scăzut dramatic și vorbește despre închegarea unei echipe.

”E clar că, după această înfrângere, șansele la calificare au scăzut considerabil, dar nu cedăm. De ce să cedăm? Mergem mai departe, încercăm să închegăm o echipă. Am făcut și greșeli, dar am avut și ocazii. Dacă marcam la 0-2 în repriza a doua intram în meci și altfel s-ar fi jucat. 

Toată lumea e vinovată, nu doar eu, până la urmă nu intru eu în teren. Nu am făcut o alegere bună pentru începutul partidei, dar nu-mi reproșez ceva anume”, a conchis Dulca la microfonul Digi Sport.

Programul grupei 5 a preliminariilor EURO 2017

2015
31 martie: Țara Galilor - Bulgaria 3-1
16 iunie: ROMÂNIA - Armenia 3-0
4 septembrie: ROMÂNIA - Bulgaria 0-2, Luxemburg - Țara Galilor 1-3
8 septembrie: Armenia - ROMÂNIA 2-3, Bulgaria - Luxemburg 3-0
9 octombrie: Luxemburg - ROMÂNIA 0-1, Danemarca - Țara Galilor 0-0, Bulgaria - Armenia 2-0
13 octombrie: Danemarca - Bulgaria 1-0, Armenia - Luxemburg 1-1
13 noiembrie: ROMÂNIA - Danemarca 0-3, Țara Galilor - Armenia 2-1
17 noiembrie: Țara Galilor - ROMÂNIA, Danemarca - Armenia

2016
25 martie: Bulgaria - Țara Galilor, Luxemburg - Danemarca
29 martie: ROMÂNIA - Țara Galilor, Luxemburg - Bulgaria, Armenia - Danemarca
2 septembrie: ROMÂNIA - Luxemburg, Țara Galilor - Danemarca
6 septembrie: Danemarca - ROMÂNIA, Țara Galilor - Luxemburg, Armenia - Bulgaria
7 octombrie: Bulgaria - Danemarca, Luxemburg - Armenia
11 octombrie: Bulgaria - ROMÂNIA, Armenia - Țara Galilor, Danemarca - Luxemburg

Câștigătoarea grupei se va califica direct la turneul final, iar cele mai bune 4 din 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la EURO 2017 din Polonia.

CLASAMENTUL GRUPEI
1. Țara Galilor 10p (4j), 2. Bulgaria 9p (5j), 3. România 9p (5j), 4. Danemarca 7p (3j), 5. Luxemburg 1p (4j), 6. Armenia 1p (5j)