UPDATE 19:00 - Alarma cu bombă ce a cauzat evacuarea hotelului din Paris în care este cazată naţionala Germaniei a fost falsă, informează dw.com.

Jucătorii campioanei mondiale, care vor disputa un amical cu Franţa, de la ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, au fost nevoiţi să părăsească incinta hotelului, după ce o persoană a anunţat prin telefon că în hotel ar exista o bombă. După căutări, s-a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă.

"A fost şocant. Dar situaţia s-a tratat apoi foarte bine, cu mare calm. Nu voiam să ne asumăm riscuri, astfel că am ieşit din hotel", a declarat managerul echipei Germaniei, Oliver Bierhoff.

Echipa a putut reveni în hotel după ce s-a descoperit că alarma a fost falsă. "Toată lumea este bine. Autorităţile ne-au spus că totul este în regulă, dar bineînţeles că ancheta continuă. Aşa ceva se poate întâmpla oriunde în lume", a adăugat Bierhoff.

Oficialul german a precizat că nu s-a luat nicio clipă în calcul anularea partidei amicale cu Franţa.


 

Delegația Germaniei a avut parte de o experiență neplăcută vineri dimineață, chiar în ziua meciului amical cu Franța, transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, de la ora 22:00. Campionii mondiali au fost evacuați din hotelul unde erau cazați la Paris, după o alarmă cu bombă anunțată în acea locație.

Geniștii nu au găsit niciun dispozitiv explozibil la hotelul Molitor, iar în acest moment componenții naționalei germane sunt în afara oricărui pericol.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui apel anonim, iar poliția a reacționat imediat. A înconjurat hotelul, a izolat zona și a evacuat toate persoanele din clădire, în total 250 de oameni. A fost deviat până și traseul unui autobuz care circula prin acea zonă. 

"A fost o alarmă cu bombă. Hotelul a fost izolat pe o zonă largă și evacuat", a anunțat fostul atacant Oliver Bierhoff, actualmente managerul naționalei Germaniei, potrivit publicației germane "Express".

Potrivit unor surse ale poliției, citate de francezii de la Le Parisien, componenții lotului german se aflau în sala de forță a hotelului, în momentul în care au intervenit echipajele de geniști, alături de câini.

Franța - Germania se joacă vineri, 13 noiembrie, de la ora 22:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Sursa foto: bild.de