Marele absent al Franţei la Euro 2016, Karim Benzema, a lăsat la o parte resentimentele pentru excluderea sa din naţională, în urma scandalului de şantaj sexual în care a fost implicat.

Atacantul lui Real Madrid a postat la scurt timp după semifinala Europenelor, câştigată cu 2-0 de "cocoşi" contra campioanei mondiale, Germania, un mesaj de felicitare pentru foştii săi colegi şi selecţionerul Franţei.

"Bravo întregii echipe şi staff-ului tehnic! Haideţi, încă un meci!", a scris Benzema pe contul său de pe o reţea de socializare.

"Vârful" în vârstă de 28 de ani îi încurajase pe Griezmann şi compania şi înaintea semifinalei de pe Stade Velodrome din Marsilia. "Fizic nu sunt prezent, însă inima mea e acolo. Să aveţi un meci bun!", fusese mesajul lui Benzema.

Fotbalistul născut la Lyon l-a felicitat pe Deschamps după ce l-a criticat dur înaintea Euro 2016, după ce a fost exclus din lotul francezilor. "Didier Deschamps a cedat presiunii părţii rasiste a Franţei", a spus atunci Benzema.

Karim Benzema n-a mai jucat pentru "Le Bleus" din octombrie 2015, atunci când a contribuit cu două goluri la victoria cu 4-0 a Franţei din amicalul contra Armeniei.

81 de meciuri a jucat Karim Benzema pentru Franţa, din 2007 încoace

27 de goluri a înscris atacantul lui Real Madrid pentru naţionala ţării sale