Căpitanul echipei de fotbal a Germaniei, Bastian Schweinsteiger, a declarat într-o scrisoare deschisă, postată pe site-ul federaţiei sale, că echipa ar trebui să fie mândră, chiar dacă a fost învinsă în semifinalele EURO 2016 de Franţa (2-0).

”Este cu adevărat păcat. Visul nostru nu s-a împlinit. Nu am ajuns în finală, iar Rio nu va fi urmat de o altă noapte magică. Din păcate, ne-a lipsit ceva extrem de important împotriva Franţei: puţină şansă. Înfrângerile fac parte din joc, chiar dacă ele te fac să suferi”, scrie Schweinsteiger, care a greşit la primul gol marcat de Franţa.

”Putem accepta performanţa adversarei noastre şi, sincer şi foarte călduros, să felicităm echipa franceză pentru calificarea sa în finală. Eu sunt mândru de ceea ce am reuşit. Noi am rămas fideli stilului nostru de fotbal. Am continuat să creştem ca echipă în ultimele şapte săptămâni şi această unitate, care a fost forţa noastră în Brazilia acum doi ani, a fost aceeaşi şi aici în Franţa”, a adăugat căpitanul echipei germane.

”Fanii noştri fac şi ei parte din forţa noastră. Peste tot unde am fost - Lille, Saint-Denis, Paris, Bordeaux sau Marseille - datorită vouă, am avut alături de noi al 12-lea jucător”, a ţinut să precizeze Schweinsteiger.