UEFA a anunţat pe site-ul său că au fost înregistrate 3,5 milioane de solicitări de bilete pentru cele 800.000 de bilete repartizate ţărilor participante la turneul final al EURO 2016, ce va avea loc în Franţa între 10 iunie şi 10 iulie, informează Federaţia Română de Fotbal.

Pe 18 ianuarie, după prânz, s-a încheiat procesul de înscriere pe platforma EURO2016.COM pentru fanii celor 24 de reprezentative calificate la turneul final, care doresc să achiziţioneze bilete la meciurile favoriţilor.

Forul european anunţă ca pentru cele 800.000 de tichete disponibile s-au înregistrat 3,5 milioane de solicitări. Suporterii care vor beneficia de bilete vor fi fi stabiliţi în urma tragerii la sorţi.

Meciurile la care a existat cea mai mare solicitare de bilete sunt Germania - Polonia (16 iunie, Saint-Denis), Irlanda - Suedia (13 iunie, Saint-Denis), Portugalia - Austria (18 iunie, Paris). Cei mai numeroşi fani activi pe platforma de ticketing au fost cei ai Poloniei, Franţei, Austriei, Irlandei şi Elveţiei.

Până la 1 februarie, UEFA ţine deschisă platforma pentru publicul larg care doreşte să urmărească partidele de la turneul final în alte sectoare decât în cele rezervate galeriilor de suporteri. Pentru aceştia, forul de la Nyon a alocat bilete la categoriile 1 şi 2. Sunt disponibile, de asemenea, bilete pentru persoanele cu dizabilităţi.

AGERPRES