Cristiano Ronaldo va avea ocazia să joace pentru a doua în carieră o finală cu naționala Portugaliei și starul lui Real Madrid e încrezător că de această dată lusitanii vor ieși învingători. În 2004, Grecia a devenit campioană europeană chiar la Lisabona.

Într-un interviu acordat pentru site-ul UEFA, Cristiano Ronaldo a recunoscut însă că naționala lui Deschamps pornește cu prima șansă în duelul programat duminică seară la Paris.

"Franța este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câștiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să câștig un trofeu cu naționala țării mele. La nivel individual și alături de o echipă de club am câștigat tot ce era de câștigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares și un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil și de aceeași părere sunt și colegii mei, dar și toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câștiga primul ei trofeu major" a declarat Ronaldo.

Parcrusul lusitanilor de la acest Campionat European nu justifică însă încrederea jucătorului legitimat la Real Madrid. Portugalia s-a calificat de pe locul 3 din grupa F, după Ungaria și Islanda, cu 3 remize, și a obținut prima victorie în 90 de minute abia în semifinala cu Țara Galilor. Nici Ronaldo nu a strălucit în prima parte a turneului, dar s-a revanșat în ultimul meci al lusitanilor, când a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă.

"Am început competiția destul de ezitant. Rezultatele partidelor din faza grupelor nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Până la urmă am reușit să ajungem în finală și bineînțeles că meritul aparține atât jucătorilor cât și celor din staff. Cred că toți merită felicitați" a adăugat Ronaldo.

Starul portughez a spus câteva cuvinte și despre naționala lui Deschamps. "Franța are o echipă excelentă cu un antrenor foarte bun și a făcut un turneu foarte bun până în acest moment. Cred că merită să fie în finală și același lucru se poate spune și despre formația noastră" a încheiat căpitanul Portugaliei.

Portugalia și Franța își vor disputa finala Euro 2016 duminică, de la ora 22:00, pe stadionul Saint Denis, din Paris. Meciul este disponibil în rețeaua RCS-RDS, fiind transmis ÎN DIRECT pe Pro TV și în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro