Cristiano Ronaldo a fost în al nouălea cer după victoria naţionalei Portugaliei din finala Euro 2016, 1-0 după prelungiri contra Franţei.

Căpitanul lusitanilor a fost nevoit să părăsească terenul de joc pe targă, după 25 de minute de joc, din cauza unei accidentări provocate de Dimitri Payet.

"Este un trofeu pentru toţi portughezii, toţi imigranţii, toţi oamenii care au crezut în noi. Nu a fost finala pe care o doream, nu am mai putut să joc, aveam dureri prea mari", a declarat starul lui Real Madrid la finalul jocului.

"Sunt foarte fericit. Îmi doream de mult timp acest trofeu, din 2004. Portughezii îl merită, jucătorii noştri îl merită. Din nefericire, lucrurile nu au mers bine pentru mine, dar eu am crezut mereu în aceşti jucători. Au calitate şi talent. Este unul dintre cele mai fericite momente ale carierei mele. Am plâns de bucurie. Am spus mereu că îmi doresc să câştig un trofeu cu echipa naţională şi să facem istorie. Le mulţumesc colegilor mei, antrenorului nostru şi tuturor portughezilor care ne-au susţinut. Este un moment unic pentru mine. Este de neuitat", a mai spus Ronaldo.

Cristiano Ronaldo s-a transformat în finalul partidei de pe Stade de France într-un veritabil antrenor: şi-a încurajat colegii de pe marginea terenului.

"De la începutul competiţiei am încercat să ajut echipa în maniera mea, cu leadership-ul meu. Am fost întotdeauna prezent", a mai spus triplul câştigător al "Balonului de Aur".

Ronaldo a plâns în momentul în care a părăsit terenul accidentat şi a izbucnit din nou în lacrimi, de data această de bucurie, la finalul partidei, după câştigarea primului trofeu internaţional major din istoria Portugaliei.