Portugalia - Franţa. Cristiano Ronaldo a trăit o adevărată dramă în finala Campionatului European. Lusitanul s-a accidentat în minutul 9, după un duel cu Dimitri Payet.

Starul portughezilor a încercat să continue meciul, chiar dacă a acuzat dureri la genunchiul stâng, dar s-a prăbuşit pe teren în minutul 17. Nu a renunţat însă şi a cerut un bandaj în jurul genunchiului.

Totuşi, minutul 25 a adus schimbarea lui Ronaldo. Acesta a fost înlocuit de Quaresma şi a părăsit terenul pe targă, cu lacrimi în ochi, în aplauzele fanilor portughezi şi francezi, care au înţeles drama prin care trece unul dintre cei mai buni jucători din istorie.

VEZI AICI MOMENTUL ÎN CARE RONALDO PĂRĂSEŞTE TERENUL!

Conştient de gravitatea accidentării pe care a provocat-o, Dimitri Payet s-a îndreptat spre Ronaldo, în timp ce acesta era întins pe gazon, pentru a-şi cere scuze, iar lusitanul le-a acceptat, cei doi dându-şi mâna. 

Astfel, Ronaldo ratează şansă să depăşească recordul deţinut la comun cu Michel Platini, pentru cele mai multe goluri marcate la campionatele europene (9).

Cristiano Ronaldo a fost înlocuit pentru prima oară după 3.668 de minute într-un meci în care a fost titular şi care contează pentru un turneul final, european sau mondial. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost contra Olandei, în 2006.

Cristiano Ronaldo a marcat 61 de goluri pentru echipa naţională, în timp ce cei 10 jucători de câmp care au rămas pe teren după ieşirea lui au înscris în total doar de 34 de ori.

"Fiul meu a părăsit terenul, dar echipa noastră poate câştiga. Am încredere că vom fi capabili să ridicăm trofeul", a spus mama lui Ronaldo, pe contul personal de Twitter.