După Italia, multe dintre echipele deja calificate sau care se luptă la baraje pentru a merge la Campionatul European din 2016 și-au lansat echipamentele pe care le vor folosi la turneul final găzduit de Franța.

Germania, Spania, Irlanda de Nord, Rusia, Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor, Belgia, Suedia și Danemarca, toate având ca sponsor tehnic producătorul german adidas, și-au prezentat deja tricourile pentru EURO 2016.

Germania va juca în tradiționalul tricou alb cu dungi negre. Campioana mondială a lansat tricourile în cadrul unui eveniment care a avut loc la Football Base, sediul Federației Germane (DFB), la care au participat și 700 de fani. Echipamentul mai e compus din șort negru și jambiere negre.

"Tricoul reprezintă succcesul, iar tonurile clasice se potrivesc de minune împreună", a spus Bastian Schweinsteiger, care a preluat banderola de căpitan în naționala Germaniei, după retragerea lui Philipp Lahm. Campioana mondială din 2014 va purta pentru prima dată noile tricouri în meciul amical cu Franța, care se joacă vineri, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, de la ora 22:00.

Bosnia-Herțegovina se luptă cu Irlanda pentru un loc la EURO. Dzeko, Pjanic & Co. vor purta noile echipamente vineri, 13 noiembrie, în meciul tur, transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, de la ora 21:45 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

"Este puternic și diferit", spune Zlatan Ibrahimovic despre noile echipamente ale Suediei, care vor fi inaugurate în meciul tur cu Danemarca, din barajul pentru accederea la EURO 2016. Suedia - Danemarca se joacă sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Și Danemarca va purta în premieră noile echipamente împotriva Suediei, în duelul scandinav din care o singură echipă va merge la turneul final. Pentru prima dată, cele trei dungi clasice sunt poziționate pe lateral, și nu pe umeri.

Spania, deținătoarea trofeului Campionatului European, va inaugura tricourile tot ÎN DIRECT la Digi Sport, în amicalul cu Anglia, de la Alicante. "Are un design vintage, rămânând fidel rădăcinilor echipei și culorii tradiționale – roșu", notează ibericii. Spania - Anglia se joacă vineri, 13 noiembrie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

Rusia va avea tricouri de culoarea roșu burgund. "Designul echipamentelor este inspirat din ideea conflictului dintre forțele ce exista în interiorul tuturor", precizează producătorul german.

Irlanda de Nord, câștigătoarea grupei de calificare din care a făcut parte și România, are un design interesant pentru noile tricouri. "A reintrodus detaliile de albastru marin pe piept și pe mâneci, concepute să aibă impact pe teren vara viitoare când Davis, Baird și Lafferty se vor lupta la EURO 2016", notează compania adidas.

"Clasic" este cuvântul de ordine și pentru Țara Galilor, care va avea tricouri în culorile roșu și alb la primul Campionat European la care s-a calificat.

Echipamente adidas EURO2016


Sursa foto: news.adidas.com