Antrenorul naţionalei Portugaliei, Fernando Santos, este convins că starul echipei sale, Cristiano Ronaldo, mai poate juca la nivel înalt încă un deceniu, deşi a împlinit deja 31 de ani.

Ronaldo nu a reuşit încă să cucerească vreun trofeu cu Portugalia, dar are şansa de a o face duminică seară, când lusitanii vor juca finala Euro 2016 împotriva gazdei Franţa. Triplul câştigător al Balonului de Aur a fost pe teren şi în 2004, când portughezii au pierdut ultimul act al Europeanului pe care l-au organizat, contra Greciei.

Santos nu crede, însă, că meciul de pe Stade de France este ultima şansă a lui CR7 pentru a obţine o performanţă importantă şi cu echipa naţională.

"Este o finală, dar nu va fi un final pentru el. Cristiano va mai juca încă 6, 7 sau 10 ani. Nu va fi ultimul lui meci, sunt sigur de asta", a declarat tehnicianul de 61 de ani.

Selecţionerul Portugaliei consideră că Franţa este favorită în finală, dar a precizat că echipa lui trebuie să câştige şi a recunoscut că ar fi mulţumit şi dacă ar reuşi acest lucru chiar şi "fără să merite".

"Dacă Portugalia va câştiga fără să merite, mă voi întoarce acasă foarte mulţumit", a spus, zâmbind, Santos, apoi a respins criticile primite de elevii săi pentru jocul prestat la competiţia din Franţa: "Tot aud că Portugalia nu joacă bine şi că nu ar trebui să fie în finală. Însă este o diferenţă între ceea ce gândesc unii oameni şi situaţia reală. Portugalia este în finală, iar aceasta este finala Euro".

"Franţa joacă acasă şi este normal să fie favorită, însă Portugalia trebuie să câştige Am spus mereu că Portugalia este candidată la titlu, dar după părerea mea au fost trei favorite - campioana Europei, Spania, campioana mondială, Germania, şi Franţa, care joacă pe teren propriu", a afirmat fostul antrenor al naţionalei Greciei.

Întrebat despre tradiţia nefavorabilă a duelurilor cu Franţa, în faţa căreia Portugalia a pierdut de fiecare dată în competiţiile oficiale, Santos a spus: "Nu a existat niciodată o întâlnire Portugalia-Franţa într-o finală, deci acesta nu se aplică de această dată".