Franţa şi Portugalia se află cu o zi înainte de marea finală a Campionatului European, iar statistica este de partea "Cocoşului Galic". Echipa condusă acum de Didier Deschamps este neînvinsă în ultimele 18 meciuri disputate pe teren propriu în cadrul turneelor majore.

Francezii au înregistrat 16 victorii şi două egaluri, fiind învinşi ultima oară "acasă" în cadrul primului Campionat European (1960): atunci, au pierdut în faţa Iugoslaviei, în semifinale, cu un halucinant 4-5.

 

De atunci, până la Euro 2016, Franţa s-a impus la Euro 1984, după o finală în care a învins Spania cu 2-0. De notat că a trecut atunci în semifinale de Portugalia, după prelungiri, cu 3-2. A urmat apoi Mondialul din 1998, adjudecat după finala celebră cu Brazilia, 3-0.

De partea cealaltă, Portugalia va disputa pentru a doua oară o finală de Campionat European şi are ocazia de a obţine primul trofeu din istoria fotbalului lusitan la nivel de echipă naţională.

Va fi cel de-al 35-lea meci jucat de portughezi la Euro, iar cele 34 disputate până acum reprezintă un record pentru o echipă care nu a cucerit încă titlul continental.

Franța - Portugalia este ÎN DIRECT la PRO TV, duminică, de la ora 22:00. Finala Euro 2016 este LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro!