Cristiano Ronaldo, golgheterul Portugaliei și cel mai selecționat lusitan din toate timpurile (61 de goluri în 132 de meciuri) a obișnuit prin extravaganța sa în ceea ce privește aparițiile pe teren și nu numai.

Înaintea finalei Campionatului European, un alt fotbalist deosebit de valoros al naționalei lui Fernando Santos a șocat cu o apariție inedită: Ricardo Quaresma a apărut la antrenamentul oficial cu o tunsoare specială: o frunză galbenă, ce reprezintă un motiv prezent pe steagul militar al Portugaliei.

Quaresma (32 de ani) a jucat 6 meciuri la acest Campionat European și a marcat un gol, cel cu Croația, în prelungiri, care a calificat naționala lui Fernando Santos în sferturile de finală.

Gestul lui Quaresma amintește de brazilianul Ronaldo, care la finala Cupei Mondiale din 2002 a apărut cu o frizură inedită. Atunci, look-ul a fost de bun augur pentru "Il Fenomeno", care a marcat ambele goluri în victoria sud-americanilor cu 2-0 în fața Germaniei.

Finala Campionatului European, dintre Portugalia și Franța, poate fi urmărită și în rețeaua RCS-RDS, pe canalul Pro TV. Meciul va fi LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.