Germania a fost eliminată în semifinalele Euro 2016 de naționala țării gazdă, Franța, care a câștigat cu 2-0 meciul de la Marsilia, de pe Stade Velodrome. Campioana mondială a ratat, astfel, șansa de a deveni și deținătoarea titlului european, în același timp.

Tehnicianul nemților, Joachim Low, și fundașul Mats Hummels, au criticat noul format al Campionatului European, care se desfășoară, începând de la această ediție, cu 24 de formații.

”24 de echipe sunt prea multe. Acest lucru nu face bine fotbalului”, a declarat Low.

În primele ediții ale Campionatului European, competiție desfășurată pentru prima oară în 1960, doar patru echipe luau startul în turneu. Ulterior, numărul s-a mărit la 8, apoi la 16, iar din acest an, la 24. La această ediție a Euro, echipe ca Albania, Islanda, Irlanda de Nord, Slovacia și Țara Galilor s-au calificat pentru prima dată, profitând de majorarea numărului de participante.

Low crede că o revenire la sistemul cu 16 echipe ar fi cel mai indicat.

”Euro are 24 de echipe, Mondialul o să aibă 40 în curând și se va tot mări numărul participantelor. Iar asta e o problemă pe termen lung. Uneori ai senzația că nu face fotbalului niciun bine. Calitatea are de suferit”, a spus selecționerul german pentru sport1.de.

Fundașul lui Bayern Munchen, Mats Hummels, a întărit spusele antrenorului său de la națională. ”Nivelul acestui European nu a fost cel pe care ni l-am fi dorit. Au fost echipe care nu au avut nimic de-a face cu mingea și s-au baricadat în spatele ei”, a spus Hummels, care a amintit că Germania a întâlnit Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord, Slovacia și Italia până în semifinală, în timp ce Franța a jucat cu România, Albania, Elveția, Irlanda și Islanda până în această fază.