Antoine Griezmann are şanse mari să rămână golgheterul acestui Campionat European. Atacantul francez al lui Atletico Madrid are şase goluri marcate în primele 6 meciuri disputate şi este la o distanţă de trei goluri de principalii urmăritori, Cristiano Ronaldo, Dimitri Payet şi Olivier Giroud.

Mai mult, vârful de 25 de ani este golgheterul all-time al fazelor eliminatorii de la turneele finale europene. Griezmann a marcat cinci dintre cele şase goluri în partidele disputate în optimi, sferturi şi semifinale (două cu Irlanda, unul cu Islanda şi două cu Germania). Trebuie specificat şi faptul că acesta este primul European care are şi optimi de finală.

Vârful lui Atletico Madrid mai are însă nevoie de 3 reușite pentru a egala performanța celui mai bun marcator francez la un Campionat European. Michel Platini a punctat de 9 ori la Euro 84.

Duelul cu Cristiano Ronaldo din finala Campionatului European l-ar putea propulsa pe Griezmann şi în lupta pentru câştigarea "Balonului de Aur". "Este la fel de bun ca Ronaldo şi Messi", a anunţat Bacari Sagna.

Franța - Portugalia este ÎN DIRECT la PRO TV, duminică, de la ora 22:00. Finala Euro 2016 este LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro!