Antoine Griezmann a fost eroul Franței în semifinala cu Germania și are șanse mari să încheie primul în topul golgheterilor Euro 2016. Vârful lui Atletico Madrid mai are însă nevoie de 3 reușite pentru a egala performanța celui mai bun marcator francez la un Campionat European. Michel Platini a punctat de 9 ori la Euro 84.

"Încă sunt foarte departe de recordul lui Michel Platini, dar sper ca într-o zi să mă apropii de el. Sunt foarte fericit și mândru de ce am realizat însă mai avem un meci de jucat. Am ratat un penalty în finala Ligii Campionilor și bineînțeles că mi-am dorit apoi să mai am posibilitatea să execut un penalty într-un astfel de meci mare așa că mă bucur foarte tare că am reușit să fac asta și să înscriu. La al doilea gol nu am stat prea mult pe gânduri. Am așteptat o greșeală a portarului și ea a venit" a declarat eroul Franței la finalul partidei.

Atacantul cu 6 reușite la turneul din Franța a fost încântat de performanța echipei sale și a ținut să le mulțumeacă fanilor prezenți în tribune la duelul cu Germania. "Sunt foarte încântat de felul în care a jucat echipa. Știam că va fi un meci greu, dar am stat bine în defensivă și portarul nostru a jucat foarte bine. A fost un efort colectiv. De fiecare dată când am avut mingea, am fost susţinuţi şi impulsionaţi de tot stadionul. Acest lucru ne-a motivat, pentru a câştiga. Ne-am dorit să facem o plăcere acestui public minunat. Rezultatul este o recompensă pentru munca efectuată de acest grup, staff, kinetoteraupeţi, toţi cei care nu au jucat, dar care au făcut în aşa fel încât să ne ofere cele mai bune condiţii pentru a atinge acest rezultat" a adăugat Griezmann.

Golgheterul turneului final a făcut și o scurtă analiză a finalei pe care Franța o va disputa în fața Portugaliei. "Trebuie să ne odihnim, dar începem să ne gândim deja la finală. De vineri vom începe antrenamentele. Va fi un meci foarte complicat. Șansele sunt 50-50. Orice se poate întâmpla în finală. Începem să visăm la meciul de duminică însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Mai avem un meci" a încheiat Griezmann.

Reprezentativa Franţei va întâlni în finala EURO 2016, duminică, pe Stade de France, selecţionata Portugaliei, care a învins în cealaltă semifinală, cu scorul de 2-0, echipa Ţării Galilor, miercuri la Lyon. Partida va fi transmisă în rețeaua RCS-RDS pe ProTV și în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro