ÎN DIRECT la Digi Sport 3, Finlanda a remizat cu Grecia pe teren propriu și ocupă a doua poziție în grupa F, înaintea partidei cu România de marți (21:45).

Elevii lui Mixu Paatelainen au început excelent meciul de la Helsinki și au avut o primă ocazie în minutul 6, când sutul lui Riski a fost blocat de Karnezis.

Finlandezii puteau rămâne în 10 încă din minutul 13, însă spaniolul Fernandez Borbalan a arătat doar cartonașul galben la intrarea brutală a lui Hetemaj asupra lui Vyntra. Deloc surprinzător, la pauză Hetemaj a fost înlocuit de selecționerul nordicilor.

Grecia a început ezitant partida, însă a reușit să deschidă scorul prin Karelis, care l-a învins pe Mäenpää cu un șut perfect plasat (24). Finlanda a restabilit egalitatea la 10 minute după reluarea joculul, Jarkko Hurme a marcat primul său gol la națională, în urma unei centrări venite de la Hämäläinen.

Gazdele au forțat pentru victorie, însă tânărul Pohjanpalo a trimis pe lângă poartă, cu o execuție spectaculoasă (89). S-a terminat 1-1, iar finlandezii ocupă locul doi în grupă cu 4 puncte, în timp ce Grecia e pe penultimul loc în grupă, cu un punct din primele doua meciuri.

ECHIPELE 

Finlanda (4-3-3): Mäenpää, Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme - Ring, Sparv, Hetemaj (46 Hämäläinen) - Eremenko, Pukki (70 Pohjanpalo), Riski. Antrenor: Mixu Paatelainen

Grecia (4-2-3-1): Karnezis - Vyntra, Manolas, Holebas, Papastathopoulos, Torosidis - Maniatis, Samaris - Karelis (81 Samaras), Tachtidis, Mavrias (70 Moras) - Athanasiadis (84 Mitroglou). Antrenor: C. Ranieri

CLASAMENTUL GRUPEI

LIVE SCORE

Min - 90+3. Fluier final! După un final în care ambele echipe au fost precaute, Grecia și Finlanda împart punctele. Scor final, 1-1.

Min - 55. GOOOOOOOL FINLANDA! Fundașul dreapta Hurme, aflat la a 9-a lui selecție, înscrie cu o execuție excelentă, din interiorul careului, la care Karnezis n-a putut face nimic. S-a făcut 1-1.

Min - 46. S-a reluat partida

Min - 45. Pauză la Helsinki

Min - 24. GOOOOOOOL GRECIA! Nikos Karelis deschide scorul cu un exterior de senzație, din afara careului, la care portarul finlandez nu a avut nicio șansă! 1-0 pentru Grecia

Min - 22. Torosidis vede cartonașul galben pentru proteste, la o fază la care Hetemaj și-a lovit un adversar în figură! Gest inexplicabil al mijlocașului care abia fusese avertizat de centralul partidei.

Min - 14. OI Hetemaj vede cartonașul galben pentru o intrare foarte violentă, iar jucătorul lui Chievo se poate considera norocos că a scăpat de eliminarea directă!

Min - 9. Athanasiadis a atacat o centrare expediată la colțul scurt, dar devierea sa trimite balonul puțin alături

Min - 1. A început partida