picture width 1000 -57839b4f95f9cfa74927a626
Show-ul lui Ronaldo, criticat de Mourinho: “S-a pierdut emoţional, nu a contribuit cu nimic”
lippi belgia
Lippi, posibilul înlocuitor al lui Wilmots. Italianul a fost propus federaţiei belgiene
Tennis Internationals - TENNIS - US OPEN 2022 - WEEK 1, , USA
Ce scrie presa din SUA înaintea revenirii Simonei Halep în circuitul WTA, la Miami Open
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Video Portugalia - Franța 0-0 (1-0 d.p.). Eder le-a adus lusitanilor PRIMUL TITLU din istorie, Euro 2016!

10.07.2016, 21:41

Portugalia este noua ”REGINĂ” a Europei, după ce a învins Franța în finala Euro 2016, scor 1-0. Singurul gol al finalei a fost reușit de ”anonimul” Eder, care a expediat o ”torpilă” din afara careului, în a doua repriză din extra-time.

portugalia euro 2016
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • WTA Miami Open: Simona Halep - Paula Badosa, 22:00, DGS 1

Lusitanii au obținut astfel primul titlu din istorie, chiar dacă au primit o grea lovitură prin accidentarea lui Ronaldo, suferită în minutul 9.

Nimic nu anticipa lovitura pe care aveau s-o primească elevii lui Fernando Santos în debutul finalei Campionatului European din Franța. Cu o formulă de joc ofensivă, portughezii s-au năpustit încă din start spre buturile lui Lloris, dar șutul lui Nani (4) a trecut de puțin peste transversală.

Moralul lusitanilor a fost însă serios avariat după duelul dintre Ronaldo și Payet (9), în urma căruia starul lui Real Madrid a suferit o accidentare gravă la genunchi. Aproape instant ”CR7” a început să plângă, conștient fiind că nu mai poate continua. După câteva secunde și-a revenit brusc și a făcut semn că vrea să continue. Cristiano a revenit în teren și chiar a încercat să pună presiune la poarta francezilor, dar era limpede că nu se simte bine.

Minutul 17 a însemnat al doilea moment în care Ronaldo a izbucnit în lacrimi. Prăbușit pe gazon, ”șeptarul”a făcut iar semn spre margine. Însă, nici de data aceasta nu a renunțat. A făcut semn către staff-ul medical să-i bandajeze genunchiul și a reintrat pe gazon. A mai rezistat însă doar patru minute și a cedat, fiind înlocuit de Quaresma.

VIDEO CU GOLUL MARCAT DE EDER


Momentul greu nu i-a descurajat pe elevii lui Santos, care au ”strâns” din dinți mai mult ca niciodată. 

Francezii au încercat să profite și au apăsat accelerația, dar dacă n-a mai fost Ronaldo, a apărut Rui Patricio. Goalkeeper-ul a salvat miraculos, mai întâi, la șutul lui Sissoko (34), astfel că prima repriză s-a încheiat la fel cum a și început.

Mai mult decât atât, Portugalia - Franța a fost mai întâi prima finală din istoria Campionatului European în care nu s-a înscris în primele 60 de minute, după care a bătut propriul record devenind prima finală fără gol în 90 de minute.

Griezmann, poate singurul fotbalist francez care merita titlul continental, și-a trecut în cont o ratare monumentală (66), atunci când mingea a trecut milimetric de transversala porții ”cocoșilor”. 

Rui Patricio a ieșit iar la rampă în minutul 75, de data asta în fața lui Giroud.

Pe final și portughezii au avut două mari ocazii, Nani și Quaresma (80) și după ce Rui Patricio a intervenit a treia oară, acum în fața lui Sissoko (84), finala se putea închide la faza în care Gignac a trimis în bara din dreapta lui Rui Patricio.

Așadar, finala a intrat în prelungiri, acolo unde, paradoxal, portughezii au fost cei care au atacat și au avut cele mai multe realizări. Mai întâi Quaresma a echilibrat raportul barelor (107), după care, două minute mai târziu, Eder a stins lumina pe ”Stade de France”.

Era minutul 109, dar Franța n-a avut deloc forța de a reveni în meci, astfel că Portugalia a câștigat pe merit finala lui Euro 2016.

Portugalia - Franța 0-0 (1-0 după prelungiri)
A marcat. Eder 109

PORTUGALIA: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Renato Sanches (Eder 78), Adrien Silva (Moutinho 66), Joao Mario - Nani, Ronaldo (Quaresma 25)
Selecționer: Fernando Santos 

FRANȚA: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko (Martial 110), Griezmann, Payet (K. Coman 58) - Giroud (Gignac 78)
Selecționer: Didier Deschamps 

ARBITRU: Mark CLATTENBURG
ASISTENȚI: Simon Beck și Jake Collin (toți din Anglia)

Stadion: ”Stade de France” (Saint-Denise) 


LIVE TEXT

MIN. 120+2 - FINALUL PRELUNGIRILOR! PORTUGALIA A CÂȘTIGAT EURO 2016! Acest succes a pus capăt și unei serii impresionante de 10 victorii consecutive ale francezilor în fața lusitanilor. 

Min. 117 - PORTUGALIA, ÎN 10! GUERREIRO s-a accidentat și nu mai poate continua! Lusitanii au făcut însă toate schimbările. Ronaldo a insistat însă și l-a trimis pe jucător înapoi pe teren, pentru a fi măcar la număr.

Min. 114 - CG POGBA pentru un fault din spate.

Min. 110 - ULTIMA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Sissoko, a intrat MARTIAL.

Min. 109 - GOOOOOL PORTUGALIA: 1-0, EDER. Atacantul lusitanilor a prins un șut absolut fenomenal, din afara careului mare, la care Lloris nu a mai putut face nimic.

VIDEO CU GOLUL MARCAT DE EDER

Min. 107 - BARĂ PORTUGALIA! Quaresma a executat foarte bine lovitura liberă, de la marginea careului, dar Lloris, bătut, a fost salvat de transversală.

Min. 106 - CG KOSCIELNY pentru un presupus henț. Din reluările tv s-a văzut că Eder a fost cel care de fapt a pus mâna.

Min. 105+1 - S-a încheiat prima repriză a prelungirilor.

Min. 104 - OCAZIE MARE PORTUGALIA! Eder a reluat cu capul, pe centrul orții, dar Lloris a fost atent și a respins.

Min. 98 - CG WILLIAM CARVALHO pentru un fault din spate asupra lui Coman.

Min. 98 - CG MATUIDI pentru un fault asupra lui Eder. 

Min. 95 - CG GUERREIRO pentru un fault asupra lui Sissoko

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor. Portughezii, pentru a treia oară în extra-time - francezii, pentru prima dată.

INFO. Finala Euro 2016 este prima din istoria turneului final continental care se termină 0-0 după 90 de minute

INFO. Ronaldo, revenit de la cabine, cu un mare bandaj la genunchiul stâng, a revenit pe gazon și le dă sfaturi colegilor înaintea celor două reprize de prelungiri.

Min. 90+3 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE! Finala Euro 2016 se va decide fie în prelungiri, fie la loviturile de departajare

MIN. 90+2 - BARĂ FRANȚA! Gignac a ratat șansa de a deveni eroul finalei. După ce i-a ”culcat” printr-un dribling pe Pepe și pe Fonte, aproape că i-a dat cap în cap, a șutat pe colțul scurt, pe jos, dar mingea a lovit stâlpul din stânga porții lui Patricio.

INFO. Min. 88 - Finala Euro 2016 se îndreaptă cu pași mari spre prelungiri. La precedenta finală disputată de Franța, cea de la Euro 2000, ”cocoșii” s-au impus în extra-time în fața Italiei (1-1 după 90 de minute), datorită ”golului de aur” marcat de David Trezeguet

Min. 84 - OCAZIE FRANȚA! Sissoko a expediat o ”torpilă” de la mare distanță, dar Rui Patricio a plonjat și a respins în lateral dreapta. O NOUĂ INTERVENȚIE SALVATOARE a portarului portughezilor. 

Min. 80 - DUBLĂ MARE OCAZIE PORTUGALIA! Nani a șutat de pe dreapta, de fapt a fost un șut-centrare, mingea a luat o traiectorie ciudată, dar Lloris, atent, a deviat de sub transversală. Mingea a revenit în teren, iar Quaresma a reluat spectaculos, din foarfecă laterală, dar același Lloris a reținut de sub transversală. 

Min. 78 - ULTIMA SCHIMBARE PORTUGALIA. A ieșit Renato Sanchez, a intrat EDER. 

Min. 78 - A DOUA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Giroud, a intrat GIGNAC.

Min. 75 - OCAZIE FRANȚA! Giroud, din poziție excelentă, după o nouă pasă foarte bună a lui Coman, a reluat spre plasă, dar Rui Patricio a făcut din nou minuni. A DOUA OARĂ CÂND ȘI-A SALVAT ECHIPA DE LA GOL.

Min. 66 - A DOUA SCHIMBARE PORTUGALIA. A ieșit Adrien Silva, a intrat MOUTINHO

Min. 66 - OCAZIE ULUITOARE FRANȚA! Griezmann a reluat impecabil cu capul, din interiorul careului, după o centrare la fel de bună a lui Coman, dar mingea a trecut milimetric de transversala porții lui Rui Patricio.

Min. 62 - CG JOAO MARIO pentru un fault din spate asupra lui Giroud.

INFO. Emoții la maximum în fan-zone-ul Franței din Paris.

INFO. Min. 60 - Este prima finală din istoria Campionatului European în care nu s-a înscris în prima oră.

Min. 58 - Griezmann a primit o pasă de la Coman, la prima atingere, după care a șutat de la marginea careului, flancat de Cedric, pe colțul scurt, dar Rui Patricio a reținut. 

Min. 58 - PRIMA SCHIMBARE FRANȚA. A ieșit Payet, a intrat COMAN.

Min. 48 - Două faulturi în debut de repriză secundă. Matuidi l-a călcat pe Nani, după care Pepe a fost faultat de Sissoko.

Min. 46 - A început repriza a doua. 

INFO. În prima repriză, Franța a avut posesia mai bună, 55%, dar acest aspect nu l-a mulțumit pe Deschamps.

Min. 45+3 - PAUZĂ

Min. 45+1 - Emoții la poarta lui Lloris. Joao Mario a centrat de pe stânga pentru Nani, dar Koscielny, mai bine plasat, a respins în corner. 

Min. 40 - Giroud a sărit în careul portughezilor, pentru a relua cu capul, dar Fonte a blocat foarte bine, astfel că misiunea lui Rui Patricio a fost una ușoară. 

Min. 39 - Și Quaresma s-a accidentat! A fost călcat de Umtiti, Santos și-a pus mâinile în cap. Quaresma strânge din dinți și continuă. 

Min. 34 - OCAZIE FRANȚA! Superbă fază de atac a francezilor, Sissoko a șutat din interiorul careului, după ce l-a driblat pe Adrien Silva, dar Rui Patricio a fost iar incredibil și a scos.

Min. 34 - CG CEDRIC pentru un genunchi aplicat în coasta lui Payet. Asistența nu crede că a fost vorba de o răzbunare a lui Ronaldo.

INFO - Ronaldo, scos cu targa de pe gazon, a fost aplaudat de toți spectatorii prezenți pe ”Stade de France!”.

Min. 25 - PRIMA SCHIMBARE PORTUGALIA. A ieșit Ronaldo, accidentat, a intrat QUARESMA

Min. 23 - RONALDO A CERUT SCHIMBAREA! Nu mai poate continua

Min. 22 - Puternicul Sissoko, urmat de Nani, a plecat cu mingea de la mijlocul terenului, a înaintat în forță, după care a șutat de la marginea careului, dar Rui Patricio a deviat peste transversală.

Min. 21 - RONALDO A REVENIT PE TEREN cu un mare bandaj în jurul genunchiului. Portughezul nu vrea să renunțe. 

Min. 18 - Ronaldo nu vrea să renunțe. A ieșit la margine și a cerut un bandaj în jurul muschiului afectat de lovitura survenită în urma duelului lui Payet. 

Min. 17 - RONALDO PLÂNGE! Starul lui Real Madrid s-a prăbușit pe gazon de durere, în timp ce moliile i s-au așezat pe frunte. NU MAI POATE CONTINUA FINALA, SE PARE!

Min. 10 - OCAZIE FRANȚA! Griezmann a reluat cu capul, din la marginea careului mare, dar Rui Patricio, printr-o robinsonadă superbă, a scos cu stânga de sub transversală în corner.

Min. 9 - Ronaldo s-a accidentat după un contact cu Payet și a avut nevoie de intervenția staff-ului medical la genunchiul stâng. Santos și-a pus mâinile în cap. Când era căzut pe gazon, pe lângă Ronaldo s-au putut zări, pe gazon, mai multe molii. 

Min. 6 - Reacția francezilor n-a întârziat. Sissoko a încercat un șut din prima, cu dreptul, de la marginea careului mare, dar mingea a ajuns undeva la nivelul al doilea al stadionului. 

Min. 4 - Prima acțiune de atac finalizată cu șut spre poartă a aparținut portughezilor. Cedric a dat o pasă, de peste 40 de metri, Nani a preluat foarte bine pe piept, a venit din centru puțin spre lateral, după care a șutat, dar peste transversala porții lui Lloris.

Min. 1 - A ÎNCEPUT FINALA! Lovitura de start le-a aparținut portughezilor, după un tertip scurt al lui Nani. 

ECHIPELE DE START

PORTUGALIA: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro - William Carvalho - Renato Sanches, Adrien Silva, Joao Mario - Nani, Ronaldo
Selecționer: Fernando Santos 

FRANȚA: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud
Selecționer: Didier Deschamps 

ARBITRU: Mark CLATTENBURG
ASISTENȚI: Simon Beck și Jake Collin (toți din Anglia)

Stadion: ”Stade de France” (Saint-Denise) 

UPDATE Ora 21:25. Invazie de molii pe ”Stade de France”! Fotbaliștii, precum și antrenorii ambelor echipe ale marii finale, au avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care au inspectat terenul.

Deschamps și compania s-au trezit cu mai multe molii pe costume. Organizatorii pun această invazie pe seama faptului că în ultimele zile căldura a acaparat Parisul, după cum susțin cei de la ”AS”.


UPDATE Ora 21:20. Organizatorii au adus pe gazon mult râvnitul trofeu. El va fi acordat câștigătoarei de Xavi.

foto: uefa.com

Etichete: franta portugalia , deschamps echipa , franta echipa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
Tennis Internationals - TENNIS - US OPEN 2022 - WEEK 1, , USA
Ce scrie presa din SUA înaintea revenirii Simonei Halep în circuitul WTA, la Miami Open

Simona Halep (32 de ani) o va întâlni pe Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA) în primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami.

Exclusiv ”Jalnici!” / ”Parcă echipa a fost strânsă înainte de meci”. N-au suportat umilința lui Dinamo și au răbufnit
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (17.03.2024)
"Mă îngrozesc fanii fotbalului din ziua de azi!" Primul om care a ieșit în față, după ce Drăgușin a fost pus la zid
Exclusiv Stere Halep, prezent la revenirea Simonei Halep: ”Am emoții”. Ce spune despre duelul cu Badosa
stere
Citește și
”Baby boom” în Islanda, la nouă luni după victoria cu Anglia de la EURO 2016
FANI ISLANDEZI
Ronaldo rememorează finala Euro 2016: "Francezii au crezut că vor câştiga uşor. Erau prea destinşi, zâmbeau foarte mult"
ronaldo-5
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
6 recorduri mondiale la natație în primele 3 zile de la Jocurile Olimpice!
Katie Ledecky

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat